Διπλό και τίποτα λιγότερο πριν από τα ντέρμπι

H νίκη με επιβλητικό τρόπο επί του Εθνικού ήταν ό,τι καλύτερο για την ΑΕΛ. Πέτυχε τρία γκολ, κράτησε ξανά το μηδέν παθητικό, μείωσε τη διαφορά από δύο ομάδες (Απόλλων, ΑΕΚ) και κράτησε απόσταση από την Ομόνοια.

Γνωρίζοντας πως η διέξοδος της Ευρώπης μέσω κυπέλλου δεν υπάρχει, η ΑΕΛ ξέρει πως πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον 4η. Συνεπώς έχει δρόμο να διανύσει, αφού η διαφορά από ΑΕΚ,

Ανόρθωση είναι μεγάλη (7 βαθμοί), ενώ με τα παιχνίδια που υπολείπονται, θα χρειαστούν μερικές ημέρες (μέχρι τις 24) για να ξέρει πού θα βρίσκεται, σε σχέση με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα. Οι υπολογισμοί σε μία τέτοια περίπτωση δεν είναι σωστοί και το σκηνικό περνά σε μεγάλο βαθμό και από τα πόδια των "Λεόντων". Που για να είναι σε καλύτερη θέση (όχι απαραίτητα στη σειρά, αλλά από άποψης βαθμών και διαφορών), πρέπει να μειώσουν στο ελάχιστο τις απώλειες σε βατά παιχνίδια και να κάνουν τη διαφορά στα ντέρμπι.

Μέσα σε 10 ημέρες έχουν παιχνίδια για όλα τα "γούστα". Αγώνα με "βατό" αντίπαλο (Πάφο), ντέρμπι με ομάδα που την ξεπερνά στη βαθμολογία (ΑΠΟΕΛ) και ντέρμπι με ομάδα που την ακολουθεί (Ομόνοια). Είναι συνεπώς μία τριάδα αγώνων, που μπορεί να χαρακτηριστεί κλειδί. Φυσικά, σε μία τέτοια περίπτωση, η ΑΕΛ δεν θα δει το πρόγραμμα συνολικά, αλλά μεμονωμένα. Αγώνα με αγώνα.

Ξέροντας πως στην έξοδό της στην Πάφο έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και έναν σημαντικό βαθμό δυσκολίας στο να επιβληθεί. Με όλα τα πιο πάνω είναι αντιληπτό ότι περιθώριο απώλειας δεν υπάρχει. Η ΑΕΛ επιβάλλεται να κερδίσει, αφού έτσι θα έχει και επιπλέον κέρδος (υπάρχει ντέρμπι Απόλλωνα-Ανόρθωσης, άρα απώλεια ή απώλειες). Παράλληλα θα πάρει και άλλη μία δόση ένεσης ηθικού, ενώ την ίδια ώρα θα πάει με άλλον αέρα στα ντέρμπι μετά από διπλό.

Στη σημερινή έξοδο στο "Στέλιος Κυριακίδης", η ομάδα της Λεμεσού θα έχει και την υποστήριξη του κόσμου της. Αναμένεται μαζική παρουσία στις εξέδρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα