Χειρότερη επίθεση στην Euroleague ο Ολυμπιακός!

βραδιά στην Βιτόρια ήταν... εφιαλτική για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από την Μπασκόνια (86-54), σε ένα παιχνίδι στο οποίο από το 15' και μετά έχασαν την επαφή τους με το σκορ και έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ να επιβάλει τον ρυθμό της.

Με την ήττα αυτή οι «ερυθρόλευκοι» υποχώρησαν στο 12-5, μετά το πέρας 17 αγωνιστικών, ωστόσο δεν είναι μόνο η ήττα που πρέπει να προβληματίσει. Κι αυτό γιατί η εικόνα τους στην επίθεση δεν ήταν καθόλου καλή, δίνοντας τροφή

για σχόλια.

Κι όλα αυτά με τον Ολυμπιακό να είναι πλέον η ομάδα με την χειρότερη επίθεση στην φετινή Euroleague! Οι Πειραιώτες έχουν σκοράρει 1242 πόντους, 13 λιγότερους από την δεύτερη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης, την Μπάμπεργκ (1255). Το παιχνίδι με την Μπασκόνια, μάλιστα, ήταν το δεύτερο στο οποίο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβαλαν κάτω από 55 πόντους. Η πρώτη φορά ήταν στο «Palau Blaugrana», τότε που ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει εκ νέου «βαριά» ήττα από την Μπαρτσελόνα με 73-51.

Πρόβλημα και στην δημιουργία

Στο επιθετικό κομμάτι ο Ολυμπιακός δείχνει πως βρίσκεται μακριά από τα στάνταρ του παρελθόντος. Κι αυτό έχει εξήγηση, από τη στιγμή που η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν παίρνει τις απαραίτητες λύσεις από την περιφερειακή γραμμή της, η οποία κατά το παρελθόν ήταν η... δύναμη πυρός του Ολυμπιακού.

Φέτος με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει αγωνιστεί μόλις σε 7 παιχνίδια, μιας και έχασε το 1/3 της regular season, λόγω τραυματισμού, οι Πειραιώτες βάσισαν πολλά στην επίθεση στους Μπράιαν Ρόμπερτς, Γιάνις Στρέλνιεκς, Βαγγέλη Μάντζαρη και Χόλις Τόμπσον.

Και οι τέσσερις παίκτες, όμως, σουτάρουν με κάτω από 40% στα σουτ τριών πόντων. Ο Ρόμπερτς εκτελεί με 36,8%, ο Στρέλνιεκς με 38,3%, ο Μάντζαρης με 25% και ο Τόμπσον με 27,8%. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν υπάρχει αξιόπιστη πηγή κινδύνων έξω από τα 6,75.

Το ίδιο πρόβλημα, όμως, συναντάται και στο κομμάτι της δημιουργίας. Ο Ολυμπιακός μοιράζει κατά μέσο όρο 15,7 ασίστ ανά παιχνίδι και βρίσκεται μόλις στην 12η θέση της σχετικής λίστας. Κι όλα αυτά με τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες των Πειραιωτών να είναι οι Πρίντεζης (12,2 πόντοι με 53,2% στα δίποντα), Παπανικολάου (8,5 πόντοι με 53,5% στα δίποντα και 42% στα τρίποντα) και ΜακΛιν (8,9 πόντοι με 56,7% στα δίποντα).

Η άμυνα τον κρατά ψηλά

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο κομμάτι της επίθεσης, ο Ολυμπιακός έχει μια σταθερά στο παιχνίδι του. Και αυτή δεν είναι άλλη από την άμυνα. Οι Πειραιώτες είναι η ομάδα με την δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Euroleague, έχοντας δεχτεί 1231 πόντους, με την Φενέρμπαχτσε να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με 1221 πόντους παθητικό.

Είναι φανερό πως οι Πειραιώτες βασίζουν πολλά στο παιχνίδι τους στον τρόπο που ανταποκρίνονται στην άμυνα, ωστόσο είναι δεδομένο πως αν δεν ανεβάσουν... στροφές στο επιθετικό κομμάτι, στη συνέχεια της σεζόν, τότε πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά για την πορεία της ομάδας στην διοργάνωση...

Keywords
Τυχαία Θέματα