Διπλό ηρεμίας και ουσίας

Με γκολ του Κιρμ στο ξεκίνημα και του Ασίς στο τέλος, οι «πράσινοι» κέρδισαν τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος»

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0
ΟΜΟΝΟΙΑ 2
12’ Κιρμ, 90+3’ Ασίς

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε χθες βράδυ στο «Αμμόχωστος» η Ομόνοια. Με τον Άντραζ Κιρμ να σκοράρει στα πρώτα στάδια του αγώνα (12’) και τον Νούνο Ασίς να διπλασιάζει τα γκολ

της ομάδας του στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, οι «πράσινοι» επικράτησαν της Νέας Σαλαμίνας με 2-0 και την έπιασαν στους 23 βαθμούς (υπερτερούν στην ισοβαθμία) και παράλληλα μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς από τον 4ο Απόλλωνα.

Επιστροφή στις επιτυχίες μετά από τρεις αγωνιστικές για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η οποία παρουσιάστηκε βελτιωμένη, κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δεν έλειψαν όμως και πάλι κάποια σοβαρά λάθη, τα οποία αυτήν τη φορά δεν πλήρωσε. Η νίκη ήρθε πάντως σε μια περίοδο που την είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη οι «πράσινοι» και αναμένεται να επαναφέρει την ηρεμία και να βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα.

Επιστροφή στις ήττες για τη Νέα Σαλαμίνα μετά από πέντε αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι και πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, με μεγαλύτερη αυτή με τον Πεδρίτο, που δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία.

Προβάδισμα με Κιρμ
Ανοιχτό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες, πολύ καλός ρυθμός με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες, με τη Νέα Σαλαμίνα να μπαίνει πιο δυνατά (δύο ευκαιρίες και δύο κόρνερ στα πρώτα 5 λεπτά) και την Ομόνοια να ισορροπεί άμεσα και να απαντά με δύο δικές τις καλές στιγμές και τρία κερδισμένα κόρνερ μέχρι το 10’.
Με το πέρασμα του χρόνου η υπεροχή της Ομόνοιας γινόταν πιο έντονη, για να μετουσιωθεί σε γκολ στο 12’. Ο Νούνο Ασίς έκλεψε μπάλα από αριστερά, έδωσε όμορφα στον Κιρμ, ο οποίος δεν αστόχησε από ευνοϊκή θέση για το 0-1.

Αντέδρασε η Σαλαμίνα
Το γρήγορο γκολ της Ομόνοιας δεν πτόησε τους γηπεδούχους. Με τον ρυθμό να παραμένει πολύ γρήγορος, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με τη σέντρα μεγάλη ευκαιρία με τον Πεδρίτο (15’), ενώ απείλησαν και με τους Χριστοφή (18’) και Μπεμπά (21’).

Υστέρησε στο τελείωμα
Η αντίδραση της Νέας Σαλαμίνας δεν διήρκεσε πολύ και δεν έφερε αποτέλεσμα. Μετά το 25’ η Ομόνοια έλεγξε τον ρυθμό, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και πολλές πλαγιοκοπήσεις έφτανε με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να τελειώσει κάποιαν από τις αρκετές προϋποθέσεις που έφτιαξε. Η μοναδική επιθετική ενέργεια που ολοκληρώθηκε σωστά, ήταν το γκολ του Σκέρμπι, που κακώς ακυρώθηκε στο 29’.

Στο ίδιο διάστημα, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι στην ανασταλτική τους λειτουργία και δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Νέας Σαλαμίνας να απειλήσουν με την ισοφάριση.

Σοβαρό λάθος, μεγάλη ευκαιρία!
Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι καλός και στο δεύτερο ημίχρονο και η μπάλα έφτανε με σχετική ευκολία στις δύο εστίες, τα πολλά λάθη όμως δεν επέτρεψαν να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες. Πάντως, το πιο σοβαρό λάθος στο παιχνίδι έφερε και τη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Στην προσπάθεια του Ρούνιε να δώσει παράλληλη πάσα στον Ρομαρίκ στο ύψος της περιοχής, πάσαρε στον Πεδρίτο, ο οποίος (με τον Παναγή εκτός εστίας) δεν κατάφερε να βρει στόχο σε άδεια εστία!

Σωτήρια ο Μιχαήλ
Η όποια υπεροχή είχε η Ομόνοια στα πρώτα στάδια της επανάληψης ήταν ανούσια, αφού δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Νεόφυτου Μιχαήλ. Στο 61' οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν και έχασαν την πρώτη μεγάλη φάση στο β’ μέρος. Ο Μπαντιμπανγκά μπήκε επικίνδυνα από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Κιρμ βγήκε τετ-α-τετ με τον νεαρό τερματοφύλακα της Σαλαμίνας, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας το 1-0.
Ο Νεόφυτος Μιχαήλ έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση στο 74’, σε εξ επαφής κεφαλιά του Σκέμπρι, μετά από σέντρα του Σιέρινταν.

Θρίλερ στο τέλος
Παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι γηπεδούχοι, οι «πράσινοι» έδειχναν να κρατάνε με σχετική ευκολία τη νίκη. Στο 91’ όμως η Νέα Σαλαμίνα φλέρταρε με το 1-1, όταν το σουτ του Μακρίεφ από το ύψος της περιοχής έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παναγή.

Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ανοιχτεί ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, η Ομόνοια βρήκε την ευκαιρία σε μιαν αντεπίθεση να πετύχει και δεύτερο γκολ, αυτήν τη φορά με τον Ασίς, και να σφραγίσει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Διαιτητές: Λ. Τράττος (Χρ. Ε. Χρίστου - Π. Πέτρου)
Κίτρινες: Χριστοφή / Ρομαρίκ (4η), Ρουνιέ
Νέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Ζάρκοβιτς, Μπεμπά, Πεδρίτο, Τζούρτζουριτς (82’ Μάρτσεφ), Μακρίεφ, Παύλου (46' Αντόρνο), Κούσουλος, Σκοπελίτης (19' Xριστοφή), Γκράιμς, Τσίνα.
Ομόνοια: Παναγή, Ράμος, Χαφέζ (73' Σιέρινταν), Ρομαρίκ, Ρούνιε, Μάργκασα, Οικονομίδης, Ασίς, Κιρμ, Μπαντιμπάνγκα (83’ Φυλακτού), Σκέμπρι (91' Ρουσιάς).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2’ Γύρισμα του Πεδρίτο, σουτ του Κ. Παύλου από πλεονεκτική θέση, θα σταματήσει στο σώμα του Ρούνιε.

5’ Μακρινό, ακίνδυνο σουτ από τον Κ. Παύλου.

7’ Κοντινή κεφαλιά του Ρούνιε, πολύ άστοχη.

10’ Κόρνερ του Μαργκάσα, κεφαλιά του Ρούνιε, δύσκολη απόκρουση του Μιχαήλ.

12’ 0-1 Από όμορφη κίνηση και πάσα του Ασίς, ο Κιρμ θα βρεθεί σε θέση βολής και με κοντινό σουτ νικά τον Μιχαήλ στη δεξιά του γωνία.

16’ Δυνατό, κοντινό σουτ του Πεδρίτο, σωτήρια επέμβαση από τον Παναγή.

19’ Μακρινό σουτ του Χριστοφή, αποκρούει εύκολα ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας.

29’ Κακώς ακυρώνεται (κανονικό) γκολ του Σκέμπρι για οφ-σάιντ.

51’ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για Σαλαμίνα. Ο Ρούνιε δίνει… ασίστ στον Πεδρίτο, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή δεν βρίσκει στόχο σε κενή εστία!

54' Ο Πεδρίτο μπήκε από πλάγια στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κτύπησε στον Ρούνιε.

61’ Ο Μπαντινμπάγκα μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, η μπάλα στρώθηκε στον Κιρμ στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σλοβένος νικήθηκε όμως από τον Μιχαήλ.

74’ Νέα μεγάλη επέμβαση του Μιχαήλ, σε εξ επαφής κεφαλιά του Σκέμπρι.

88' Ο Σιέρινταν μπαίνει, φεύγει στην πλάτη της άμυνας, μπαίνει την περιοχή, το διαγώνιο σουτ του, όμως, θα φύγει πάνω από τα δοκάρια.

92' Μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Μακρίεφ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

93’ 0-2 Ο Ασίς σκοράρει με κοντινό πλασέ, μετά από απόκρουση του Μιχαήλ σε σουτ του Ρουσιά.

Ενίσχυση σε κάθε γραμμή προανήγγειλε ο Μιλόγεβιτς
Έχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ του, θα ενισχύσει όμως την ομάδα σε όλες τις γραμμές. Αυτό τόνισε χθες ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Βλ. Μιλόγεβιτς: «Σήμερα οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έβαλαν αυτά που δουλέψαμε στην τακτική σε μεγάλο βαθμό. Μπορούσαμε να τελειώσουμε πιο νωρίς το ματς αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ο μικρός, έπιασε 2-3 πολύ καλές φάσεις. Η νίκη για μας σημαίνει πολλά. Είμαι εδώ ένα μήνα και έχω δει τα παιδιά και στην προπόνηση. Ήθελα να μάθω και τι άνθρωποι είναι. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα αλλά είναι το 4ο ματς που παίζουμε με άλλη ενδεκάδα, άλλη γραμμή», τόνισε μεταξύ άλλων στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός της Ομόνοιας, ο οποίος ερωτηθείς για το κεφάλαιο ενίσχυση είπε: «Σίγουρα θα γίνουν μετεγγραφές, θέλουμε να είμαστε σίγουροι γι' αυτούς που θα έρθουν. Είμαι σίγουρος και για τους παίκτες στο ρόστερ μας πως μπορούν να βοηθήσουν. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα σε κάθε γραμμή, δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι όμως».

Ντε Γιόγκε: «Παίζαμε ένα δύσκολο ματς, με έναν καλό αντίπαλο που έχει ανάγκη τις νίκες και το ξέραμε. Είπα στους παίκτες μου πως πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδο. Είναι σημαντικό σε αυτήν την περίοδο να καταλάβουμε ότι δεν μπορείς να παίζεις πάντα με 11 παίκτες. Έχω την πίστη ότι οι μικροί Κύπριοι που μπαίνουν τώρα θα μας βοηθήσουν πολύ, πιστεύω περισσότερο σε αυτούς παρά στις μετεγγραφές και είμαι βέβαιος ότι θα πάνε καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους. Δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος όταν χάσεις, όμως είχα πει στους παίκτες μου πριν από το ματς να τα δώσουν όλα και το έκαναν».

Keywords
Τυχαία Θέματα