ΔΗΠΑ: Η Αμμόχωστος θα πρέπει να προστατευτεί από την τουρκική βουλιμία

Τις απαράδεκτες εικόνες προκλητικότητας του κατοχικού καθεστώτος με βίντεο ομάδας youtubers απο την Βρετανία να περιηγείται στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και να κάνει parkour, φιλμ που ήταν στοχευμένο με την τουρκική προπαγάνδα, κάκισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, Αντρέας Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Παράταξης, εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα όσα λυπηρά συμβαίνουν στην Αμμόχωστο,

υπογραμμίζοντας πως η εποχή της ρητορικής στο κυπριακό και ειδικά για την Αμμόχωστο έχει φτάσει στο τέλος και πως η Κ.Δ θα πρέπει να δράσει με συγκεκριμένους τρόπους.

Υπογράμμισε:

Α) Η Κ.Δ  όπως πιέζει συνεχώς ώστε η Τουρκία να μην προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση και άλλης περιοχής των Βαρωσίων, όπως έχει άλλωστε κάνει το 2019 με το 3,5% του κλειστού Βαρωσιού.

Β) Σωστή η διαχείριση του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν επιλέγει την πολιτική των κυρώσεων και επιχειρεί να θέσει με θετική ατζέντα το κυπριακό με διασύνδεση των ευρωτουρκικών και δίνοντας κίνητρα ώστε να επαναφέρει την Τουρκία στο τραπέζι των συνομιλιών με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο.

Γ)Το κράτος πρέπει να κινηθεί προς του ιδιοκτήτες περιουσιών στην Αμμόχωστο, είτε να αγοράσει το ίδιο τις περιουσίες αυτές, είτε να ανταλλάξει κρατική γη στις ελεύθερες περιοχές και μεταφορά συντελεστών.

Δ) Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ταμείου για να προστατεύσει τις περιουσίες ειδικά στην Αμμόχωστο.

Η Αμμόχωστος, τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, θα πρέπει να προστατευτεί από την τουρκική βουλιμία καθώς εξαιτίας των ψηφισμάτων του ΟΗΕ αποτελεί την προμετωπίδα των διαπραγματεύσεων επίλυσης του κυπριακού.

Διαβάστε επίσης: Βρετανοί Youtubers μπήκαν στο περίκλειστο Βαρώσι για... parkour (BINTEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα