Καλεντερίδης: Αν ο Αγιάζ είναι τρομοκράτης, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ τι ήταν;

Χείμαρρος ήταν ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης για την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκδώσει τον Κενάν Αγιάζ στην Γερμανία. Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ανέφερε ότι είναι ντροπή για τους δικαστές και την Κυβέρνηση.

Αρχικά ανέφερε ότι σε ένα αίτημα της Γερμανίας η Κυπριακή Δημοκρατία δέχεται να αυτοκαταργηθεί. «Σε έναν άνθρωπο στον οποίο του αναγνωρίζει το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα δίνοντας του διεθνούς προστασίας, υποκύπτουμε στη Γερμανία η οποία δηλώνει ότι η Τουρκία είναι σημαντική περιφερειακή δύναμη με επιρροή

σε διάφορες διενέξεις».

Συμπλήρωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα γίνονται βιλαέτι της Τουρκίας. «Αυτοί οι δικαστές που έβγαλαν αυτή την αθλιότητα για να εκδοθεί ο Κενάν στη Γερμανία, όταν ξυπνούν δεν βλέπουν τον Πενταδάκτυλο; Δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν στην ελεύθερη Κύπρο; Ντροπή για τους δικαστές και την Κυβέρνηση».

Διαβάστε ακόμη: Eκδήλωση έξω από Κεντρικές Φυλακές για μεταφορά Αγιάς στη Γερμανία

Επεσήμανε ότι στην περίπτωση του Οτσαλάν, η Ελλάδα τον παρέδωσε διότι κάποιοι άνθρωποι τον έφεραν στην Ελλάδα. «Ήταν μια παγίδα που έστησε η Αμερική και η Τουρκία στην Ελλάδα. Κακώς η Ελληνική Κυβέρνηση τον έδωσε στους Τούρκους και δεν θα μπορέσουμε να το βγάλουμε από τη πλάτη μας ως Έλληνες για δεκαετίες ίσως και αιώνες».

Επεσήμανε ότι ήταν ιστορικής σημασίας ολίσθημα – αθλιότητα στην Ελλάδας. «Η Κύπρος γιατί υποχώρησε; Για να ακούσει από την Γερμανία ότι η Τουρκία είναι περιφερειακή δύναμη; Πώς θα υπερασπιστεί την Αμμόχωστο όταν δεν μπορεί να υπερασπιστεί έναν αγωνιστή;».

Ακόμη ανέφερε ότι ο Κενάν Αγιάζ κατηγορείται ότι έκανε συγκεντρώσεις στους Κούρδους και μάζευε συνδρομές για τον αγώνα. «Αυτό είναι το έγκλημα. Αν αυτός είναι τρομοκράτης, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ τι ήταν; Η Κύπρος σβήνει την ιστορία της και αυτοκαταστρέφεται όπως έκανε η Ελλάδα με την υπόθεση Οτσαλάν». 


Πρόσθεσε ότι η Κύπρος δίνει δώρο. «Τι θα έκαναν οι Γερμανοί στην Κύπρο αν δεν το έδινε; Αν υπερασπιζόταν το δικαίωμα της να είναι κανονικό κράτος και όχι υποταγμένο στην Άγκυρα; Αυτό που κάναμε ήταν να υποκύψουμε στις πιέσεις της Άγκυρας».

Ακόμη είπε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των Βρυξελών αποφάσισε ότι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση το PKK αλλά ότι είναι μια ένοπλη οργάνωση που διεξάγει έναν αγώνα. «Τι έκανε στην Κύπρο ο αγωνιζόμενος Κουρδικός λαός για να του ρίξουμε τέτοια πισώπλατη μαχαιριά; Τι έχουν να που για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ; Τι διαφορετικό ήταν αυτοί οι αγωνιστές από αυτό τον άνθρωπο που δεν είχε πιάσει όπλο στα χέρια του».

Συνεχίζοντας είπε «η εκτελεστική εξουσία να μην μας περνά για ηλίθιους. Έχει ευθύνη. Ποιος συνέλαβε τον άνθρωπο; Εκείνες τις μέρες υπήρχε ένας άλλος καταζητούμενος από τις ΗΠΑ και τον άφησαν να φύγει στα κατεχόμενα».

Τέλος, είπε «αυτοκαταργούμαστε ως έθνος, ως κράτος και ως ιστορία».
   

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλεντερίδης, Αγιάζ, ΕΟΚΑ,kalenteridis, agiaz, eoka