ΔΗΠΑ: Δίπλα στους πληγέντες των πυρκαγιών για επιστροφή στην κανονικότητα

Με ανακοίνωση της η ΔΗΠΑ εξέφρασε την προθυμία της να είναι δίπλα στους πληγέντες των πυρκαγιών. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Θα είμαστε δίπλα σας και θα βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο την αναστύλωση των περιοχών που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές, με στόχο την όσο το δυνατό συντομότερη επιστροφή στην κανονικότητα».

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της παρουσίας των Βουλευτών της ΔΗΠΑ, κ.κ. Μιχάλη Γιακουμή και Μαρίνου Μουσιούττα, κατά τη σημερινή παρουσία τους στο Κέντρο Συντονισμού για πυρκαγιές στην Παραμύθα, καθώς

και σε περιοδεία που ακολούθησε στις ορεινές κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού, που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες.

Οι βουλευτές μας συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν όλους τους πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, τοπικές αρχές και γενικά όλους τους εμπλεκομένους, αφού η απαράμιλλη αυταπάρνηση τους στάθηκε καθοριστικός παράγοντας στον επιτυχή έλεγχο της πυρκαγιάς και μετριασμό των ζημιών από τον πύρινο εφιάλτη. Θερμές ευχαριστίες δόθηκαν επίσης και για την έμπρακτή στήριξη των γειτονικών μας χωρών, όπως και τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας RescEU.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι η ανθρώπινη αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός και η συμπαράσταση προς τον συνάνθρωπο μας είναι στοιχεία που εξακολουθούν άφθονα να λάμπουν και να καθοδηγούν την κυπριακή κοινωνία, όπως άλλωστε φάνηκε περίτρανα όποτε χρειάστηκε. Συγχαίρουμε όσους συνείσφεραν προς τους πληγέντες και στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, για όσο χρειαστεί, θα συμπαρασταθούμε και θα βοηθήσουμε τις οικογένειες των συμπολιτών μας που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές.

Πρώτο μας μέλημα θα παραμείνει η ενίσχυση της στελέχωσης όλων των αρμόδιων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, καθώς και εκσυγχρονισμού των τεχνολογικών συστημάτων υποστήριξης, του εξοπλισμού και των υποδομών αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα