ΔΗΠΑ:Τιμούμε και μνημονεύουμε την μαύρη επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΠΑ με αφορμή την μαύρη επέτειο των βομβαρδισμών στην Τηλλυρία. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Τιμούμε και μνημονεύουμε την μαύρη επέτειο των βομβαρδισμών της περιοχής Τηλλυρίας και όσους υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Οι τουρκικές επιθέσεις δια αέρος, με βόμβες ναπάλμ, αποτελούν μνημείο βαρβαρότητας και εγκλήματος πολέμου, σε μια περίοδο ταραχώδη για την Κυπριακή Δημοκρατία, που τότε προσπαθούσε ακόμη να εδραιωθεί και να λειτουργήσει ως ένα νεοσύστατο ανεξάρτητο κράτος.

Αποτίουμε φόρο

τιμής στους πεσόντες της Τηλλυρίας, μεταξύ των οποίων και άμαχοι, κάτοικοι των χωριών Κάτω Πύργος, Άγιος Θεόδωρος, Παχύαμμος και Πωμός. Η ηρωική αντίσταση και η αυταπάρνηση όλων όσων βίωσαν τις «μαύρες» εκείνες μέρες υπήρξαν καταλύτης στην αποτυχία των τουρκικών σχεδίων για διχοτόμηση της χώρας μας.

Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά, η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει όμηρος της τουρκικής κατοχής και του επεκτατισμού. Τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων, με σεβασμό στην ιστορία της χώρας, συνεχίζουμε να διατρανώνουμε τη θέληση μας για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη. Για μια λύση αρχών, που θα είναι βιώσιμη και λειτουργική, που θα αντέξει στο χρόνο. Για μια Κύπρο αδιαίρετη, για ένα Κανονικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης: «Αγία Τηλλυρία» 1964: Το έγκλημα με τις τουρκικές βόμβες ναπάλμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα