Δημοτικές: Χαμηλό το ενδιαφέρον για εγγραφή στους καταλόγους

Λήγει σήμερα η περίοδος εγγραφής των νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων και από αύριο δεν θα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε νέα εγγραφή ή αλλαγή στον εκλογικό κατάλογο.

Στις επερχόμενες Δημοτικές/Κοινοτικές Εκλογές, ανέφερε ότι δικαίωμα

ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας και οι πολίτες άλλων κρατών μελών της Ε.Ε. ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο.

Δικαίωμα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τη 18η Δεκεμβρίου 2016.

Έντυπα αιτήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η εικόνα που έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί, δήλωσε ο κ. Δημητρίου, είναι καταθλιπτική και επιβεβαιώνει την αδιαφορία των νέων και την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.

Από τους εγγεγραμμένους 33.000 νέους ψηφοφόρους, είπε, μέχρι στιγμής μόνο οι 2.500 έχουν εγγραφεί στους καταλόγους.

Ο υφιστάμενος κατάλογος των κοινοτικών ψηφοφόρων, εξάλλου, είναι 12.500 και εξ αυτών 2.800 έχουν μέχρι στιγμής εγγραφεί.

Ο Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι η Υπηρεσία Εκλογών προετοιμάζεται για τη διενέργεια των εκλογών, καθώς αυτό υπαγορεύουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Τα δεδομένα, όπως έχουν σήμερα, δεν δικαιολογούν την όποια αναβολή των δημοτικών εκλογών, η οποία έχει συνδεθεί με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήλωσε στην «Πρώτη εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα