Δημόσια απολογία Παμπορίδη ζητά η ιατρική κοινότητα

Μετά τις χθεσινές έντονες αντιπαραθέσεις στον τομέα της υγείας, αργά χθες το απόγευμα οι γιατροί του δημοσίου, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Υπουργού Υγείας, συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη υπό τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη.

Δημόσια απολογία από τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, ζήτησε σύσσωμη η ιατρική κοινότητα, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης το πρωί, στην οποία τοποθετήθηκαν επί όλων των ζητημάτων που αφορούν τον τομέα της Υγείας και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα τεκταινόμενα στον χώρο.

Παράλληλα, χαρακτήρισαν ψευδείς

και ανυπόστατους τους χαρακτηρισμούς του, επισημαίνοντας ότι η στάση του Υπουργού Υγείας δεν επιλύει, αλλά αυξάνει τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας έθεσε ενώπιον των γιατρών και οικονομικά κίνητρα για όσους εργάζονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε συμφωνία με ένα εκ των τριών που εκπαιδευτήκαν στην ΜΕΘ, για να συνεχίσει από Δευτέρα μέχρι τέλος Φεβρουάριου η συνεργασία, ταυτόχρονα με την Πνευμονολογία που ασκεί τώρα.

Δεύτερος γιατρός θα έρθει με αγορά υπηρεσιών από ιδιωτικό τομέα για να καλύψει την ίδια περίοδο.

Ενώ από 1η Μαρτίου φθάνει στην Κύπρο ο ελλαδίτης γιατρός.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, μια συνάντηση, ωστόσο, η οποία, όπως τόνισε, έπρεπε να γίνει από τον Οκτώβριο.

Εμείς οι γιατροί, ανέφερε, κρατήσαμε εν ζωή τα νοσηλευτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα