Δημητριάδης: Οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως την εταιρία

«Δεν δίνω άφεση αμαρτιών σε κανένα. Κατά κύριο λόγο, την ευθύνη της λειτουργίας του τερματικού φέρει η εταιρία και όχι η Κυβέρνηση», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος τον κάλεσε τον Υπουργό, είπε ότι τόσο τον ίδιο, όσο και την Κυβέρνηση, εκείνο που τους απασχολεί είναι να λύσουν τα προβλήματα και να μπορέσει το λιμάνι να λειτουργήσει κανονικά.

«Εκεί που υπάρχουν ευθύνες, θα αναληφθούν. Αυτό που θα έπρεπε να μας

νοιάζει όλους είναι να λυθούν τα προβλήματα, εκτός κι αν νομίζουμε ότι με το να στείλουμε τον Υπουργό Μεταφορών στο σπίτι του, ξαφνικά όλα τα προβλήματα θα επιλυθούν αυτόματα και θα έρθει ο από μηχανής θεός. Αν πίστευα ότι με το να παραιτηθώ, όλα τα προβλήματα θα επιλύονταν αυτόματα, θα το είχα κάνει εδώ και μέρες», επισήμανε.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν μια σειρά από παράγοντες που έφεραν τις καθυστερήσεις, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα υπήρξε κάποια βελτίωση.

«Θα ανέμενα η βελτίωση να είναι μεγαλύτερη εκ μέρους της εταιρίας», είπε.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του εσωτερικού εμπορίου, ο ρυθμός σήμερα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικός, ωστόσο είπε ότι αναμένει μεγαλύτερη πρόοδο στην εξυπηρέτηση των πλοίων, κατά τον κ. Δημητριάδη.

Όσον αφορά τις ευθύνες που βαραίνουν την Κυβέρνηση, ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε συνολικά το εγχείρημα μόνο από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του και τόνισε ότι η εταιρία ζήτησε μια πίστωση χρόνου για να επιδιορθώσει τα προβλήματα.

«Οι στόχοι είναι πιο υψηλοί από αυτούς που είχε βάλει προηγουμένως η Αρχή Λιμένων. Σίγουρα έχει προκληθεί πρόβλημα με τη λειτουργία και υπάρχουν ζημιές στους εμπορευόμενους, αλλά εντός των συμβάσεων προβλέπεται να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, την οποία έλεγξε και σύμβουλος ασφαλιστής. Οι εμπορευόμενοι θα πρέπει να αποζημιωθούν, εφόσον ακολουθήσουν τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία οι δύο φορείς θα λειτουργούσαν παράλληλα για να μην υπάρξουν προβλήματα, ο Υπουργός απάντησε ότι υπήρξε μια «περίοδος προσαρμογής» κάποιων μηνών, κατά την οποία έγινε αρκετή προετοιμασία, ωστόσο διευκρίνισε ότι για μια σειρά από λόγους, τα δύο συστήματα δεν μπορούσαν να τρέξουν παράλληλα.

Τέλος, αναφορικά με τις λεγόμενες «θεωρίες συνωμοσίας» που θέλουν έξωθεν παρέμβαση για την καταστροφή μηχανημάτων στο λιμάνι, ο Υπουργός ανέφερε ότι στη σχετική ομιλία του στη Βουλή, είχε πει πως υπήρξαν κάποιες ζημιές οι οποίες πιθανώς να προήλθαν από πρώην υπαλλήλους που δεν εργοδοτήθηκαν από τη νέα εταιρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα