ΕΔΕΚ: Τέσσερα στελέχη "ένοχα" απειθαρχίας

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στην ΕΔΕΚ για τη διαγραφή τεσσάρων στελεχών του Κινήματος, που επέλεξαν να κατέλθουν στις δημοτικές με ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι 4 που κατήλθαν με τα ψηφοδέλτια της Αλληλεγγύης, της Πράσινης Ηχούς- Οικολόγων,

του ΕΛΑΜ και ο σχολικός έφορος του ΔΗΚΟ, αντιμετωπίζουν την εσχάτην των ποινών που είναι η αποβολή με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, χωρίς να απαιτείται να παρουσιαστούν οι κατηγορούμενοι για αντικομματική συμπεριφορά.

Η πρόταση για την αποβολή αφορά συγκεκριμένα:

-Του Ηλία Ιωακείμ δημοτικού συμβούλου Λεμεσού, με την Κίνηση Πολιτών «Πράσινη Λεμεσός».
-Του Πρόδρομου Τοππουζή που επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο της "Αλληλεγγύης".
-Του Φοίβου Αλκιβιάδη που αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ.
-Και του σχολικού εφόρου Κλεάνθη Ραφτόπουλου που αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος Μέσα Γειτονιάς, με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.

Καταγγελία έχει διατυπωθεί επίσης από την επαρχιακή επιτροπή της ΕΔΕΚ Λεμεσού εναντίον του Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος Λεμεσού με στήριξη του ΔΗΣΥ και άλλων κομμάτων.

Θα γίνει παραπομπή του στο Πειθαρχικό προκειμένου να του επιβληθεί ποινή. Οι αποβολές αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπή.Την προσεχή Παρασκευή, λήγει η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ανώτατα αξιώματα της ηγετικής ομάδας, χωρίς να επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Χρυσός Τουλούπης, που είναι ο μόνος αξιωματούχος που παρέμεινε στο πόστο του προβληματίζεται τι θα πράξει.

Τρεις είναι οι επιλογές που τον απασχολούν:

Να διεκδικήσει εκλογή στο πόστο του αναπληρωτή προέδρου θέση που σήμερα κατέχει ο Κωστής Ευσταθίου, ο οποίος εκδήλωσε πρόθεση να περιοριστεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα να διεκδικήσει επανεκλογή στη θέση του γραμματέα της ΚΕ ή να μη διεκδικήσει κανένα αξίωμα.

Τα μόνα ονόματα που παίζουν στο κομματικό παρασκήνιο είναι του γγ της ΔΕΟΚ Διομήδη Διομήδους για μια από τις θέσεις της ηγετικής ομάδας, και της αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίας Βασιλειάδου για επανεκλογή.

Κομματικές πηγές φέρουν τον πρόεδρο του κόμματος να βρίσκεται σε διαβούλευση με στελέχη της νεώτερης γενιάς, ένας εκ των οποίων είναι ο Μαρίνος Θεοδώρου προκειμένου να είναι υποψήφιοι για εκλογή στην ηγετική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα