Δημητριάδης: Η Κυβέρνηση αρωγός σε θέσμους του πολιτισμού

Η Κυβέρνηση στέκεται πάντοτε αρωγός και συμμέτοχος, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στις διοργανώσεις - θεσμούς που προάγουν τον πολιτισμό και καλλιεργούν το πνεύμα, προσφέροντας καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διεξόδους, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της αλλοτρίωσης και της αμφισβήτησης αξιών και ιδανικών, διαβεβαίωσε απόψε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης στο 14ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών.

«Ο πολιτισμός αφορά στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Βρίσκει τον καλύτερο τρόπο έκφρασής του μέσα από ανάλογες εκδηλώσεις, οι οποίες συνεισφέρουν στη

διαχρονική διάχυση του πολιτισμού στην κοινωνία. Καλά οργανωμένες και πετυχημένες εκδηλώσεις, όπως η αποψινή, διατηρούν και ενισχύουν το συλλογικό πνεύμα, προβάλλοντας ταυτόχρονα στην πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, που αποτελεί για τον τόπο μας ένα μοναδικό θησαυρό» είπε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες καταδεικνύουν παράλληλα, τον πολύπλευρο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές συλλογικότητες, μέσω των δράσεων τους, στις σύγχρονες κοινωνίες».

Η φιλοπρόοδη κοινότητα Περβολιών, αποτελεί πρωτοπόρο σε αυτόν τον τομέα, είπε ο κ. Δημητριάδης.

Ως εξόχως σημαντικό σημείωσε και το γεγονός ότι εκδηλώσεις, όπως αυτή που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, δίνουν την ευκαιρία σε κατοίκους, απόδημους αλλά και φίλους της κοινότητας να έρθουν πιο κοντά και να γίνουν μάρτυρες της πλούσιας και ιστορικής μας κληρονομιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα