Θέμα χρόνου η αποκάλυψη της αλήθειας για το νεογνό στην Πάφο

Μιά ανάσα από την αλήθεια απέχει η κοινή γνώμη, αλλά και η οικογένεια του άτυχου νεογνού, που έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο Πάφου. Στον Υπουργό Υγείας αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της Διοικητικής Έρευνας. Η 22χρονη μητέρα έλυσε τη σιωπή της και μίλησε για πρώτη φορά, αποκλειστικά, στο ΣΙΓΜΑ.

Έφτασε η ώρα της αλήθειας, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα και θα φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές του θανάτου του ενός εκ των διδύμων νεογνών στο νοσοκομείου Πάφου, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε τόσο η

22χρονη μητέρα, όσο και οι γιατροί.

Στον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, αναμένεται να επιδοθεί το πόρισμα της διοικητικής έρευνας, που ο ίδιος διέταξε, για τα αίτια του τραγικού θανάτου, που όχι μόνο συγκλόνισε το παγκύπριο, αλλά κατέδειξε και τη γύμνια του συστήματος στον τομέα της κρατικής ιατρικής περίθαλψης.

Το ευρήματα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε απο τον επικεφαλής του Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου, θα καταδείξουν τα τεράστια κενά της όλης διαδικασίας, αποδίδοντας ευθύνες εκεί και όπου, φυσικά, εντοπίζονται.

Την ίδια ώρα, καταπέλτης αναμένεται να είναι το πόρισμα και της αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ανακρίσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ η έκθεση της έρευνας θα παραδοθεί, εν ευθέτω χρόνο, στο Γενικό Εισαγγελέα.

''Έχει ληφθεί ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων, αναμένεται να ετοιμαστεί και η έκθεση, η οποία θα επισημάνει συγκεκριμένα θέματα και σίγουρα κάποιες εισηγήσεις ως προς τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών και, όπως έχω πει, το σημαντικό είναι ότι εντός της βδομάδας θα βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για μελέτη'', δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η έρευνα, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της υπόθεσης, στρέφεται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και εστιάζει σε πρόσωπα, που με τις παραλήψεις τους οδήγησαν στο θάνατο του νεογνού.

Το δράμα, όπως το βίωσε, περιέγραψε στο ΣΙΓΜΑ η νεαρή μητέρα του αδικοχαμένου νεογνού, λύνοντας για πρώτη φορά τη σιωπή της.

''Οι εξετάσεις που μου έκανε ήταν με υπερηχογράφημα και εν μου είπε ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος γιατρός ότι κυοφορούσα δίδυμα.... Είχαν σπάσει τα νερά μου και πήγα να γεννήσω κανονικά στο νοσοκομείο. Περίμενα στις Πρώτες Βοήθειες και μέχρι να με βγάλουν πάνω στον 4ο, μόλις βγήκα στον 4ο γέννησα ένα ένα νεκρό και το άλλο ζωντανό... Γέννησα το πρώτο παιδί, ο πλακούντας, δυσκολευόμουν να το βγάλω, μετά κατάλαβαν οι μαίες ότι κυοφορούσα δεύτερο μωρό και έτσι προσπάθησαν να γεννήσουν και το δεύτερο μωρό'', δήλωσε η μητέρα του νεογνού.

Η 22χρονη μητέρα αποκάλυψε ότι η συμβασιούχος γυναικολόγος, την ανεπάρκεια της οποίας γνωστοποίησαν στις Ιατρικές Υπηρεσίες με επιστολές τους Διευθυντές δύο διαφορετικών Γυναικολογικών Τμημάτων, έσπευσε να απολογηθεί.

''Ήρθε η γιατρός και μου ζήτησε συγγνώμη αν είχε φταίξει μου είπε'', ανέφερε η μητέρα.

Θέμα χρόνου είναι, πάντως, η αποκάλυψη της αλήθειας, κυρίως με το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας, το οποίο θα καταδείξει εαν διαπράχθηκαν τα οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα