Δημ. Υπάλληλος ακύρωσε 4 αποφάσεις προαγωγής στην ίδια θέση

Είναι αξιοκρατικές πάντα οι προαγωγές και οι σχετικές διαδικασίες ανταποκρίνονται στο σκοπό τους;

Αξιολογούνται πάντα ορθά όλα τα κριτήρια προαγωγής;

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας σέβεται και εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις;

Λάθη γίνονται και θα γίνονται, ανθρώπινο. Όμως τα πιο πάνω ερωτήματα έρχονται στο προσκήνιο και ζητούν -πειστικές- απαντήσεις καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που τα θέτουν εν αμφιβόλω, κλονίζοντάς τα αρνητικά, όταν μάλιστα έχουν να κάνουν με το σκοπό δημοσίου συμφέροντος της αξιοκρατικής στελέχωσης της Δημόσιας Υπηρεσίας, όπως στο πιο κάτω τρανταχτό παράδειγμα.

Υπάλληλος

των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, μέσω του δικηγόρου της Δημοσθένη Στεφανίδη, πέτυχε δικαστική ακύρωση τεσσάρων διαδοχικών αποφάσεων προαγωγής άλλων συναδέλφων της για την ίδια θέση, Ανώτερου Φαρμακοποιού, Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, θέση την οποία κατέλαβε μεν μέχρι την αφυπηρέτηση της, μετά την οποία όμως την κατέλαβε δύο φορές αναδρομικά σε προγενέστερο της αφυπηρέτησής της χρόνο, ως αποτέλεσμα δικαστικών ακυρώσεων.

Η τελευταία απόφαση εκδόθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο (Δικαστής κος Γεώργιος Σεραφείμ) στις 26.9.2016 και ακύρωσε την απόφαση της Ε.Δ.Υ. για προαγωγή στη θέση αυτή, από 1.3.2012, συναδέλφου της.

Στην πιο πάνω ακυρωτική του απόφαση το Δικαστήριο μνημόνευσε δύο από τις τρεις προηγούμενες ακυρωτικές αποφάσεις που αφορούσαν την ίδια αιτήτρια, οι οποίες εκδόθηκαν προηγουμένως από το Ανώτατο Δικαστήριο, η πρώτη στις 25.10.2013 και η δεύτερη στις 29.3.2014 η δε τρίτη ακυρωτική απόφαση εκδόθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο την 1.2.2016 (Δικαστής η Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου κα Μαρίκα Καλλιγέρου).

Όλες οι πιο πάνω αποφάσεις της Ε.Δ.Υ. ακυρώθηκαν καθώς ήταν αντίθετες με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Συνεπώς εγείρονται ερωτήματα για την ορθότητα, νομιμότητα και αξιοκρατία αποφάσεων προαγωγής και ως προς το κατά πόσο αυτές συμφωνούν με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όταν παρουσιάζεται το φαινόμενο υπάλληλος να αναγκάζεται να προσφύγει τέσσερις συνεχόμενες φορές για ισάριθμες διαδοχικές αποφάσεις παραγκωνισμού του με προαγωγή άλλων συναδέλφων του και να πετυχαίνει τη δικαστική τους ακύρωση.

*Ο Δημοσθένης Στεφανίδης είναι δικηγόρος.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα