Δήμ. Γερίου: Ο Πρόεδρος κατανοεί τα ζητήματα του Δήμου

Ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου διαβεβαιώνει τους δημότες ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτός ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σε σχέση με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων Λευκωσίας, ο κ. Παπαλαζάρου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έχει εξαγγελθεί για το Δήμο Γερίου ο ποδηλατόδρομος που ενώνει την Αγλαντζιά με

το Γέρι.

«Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπήρχαν ώριμα σχεδιασμένα έργα στο Δήμο Γερίου για να εξαγγελθούν», σημειώνει ο Δήμαρχος Γερίου.εξαγγέλλουν

Αναφέρει επίσης ότι σε παρέμβαση του εξέφρασε την απογοήτευση του «ζητώντας άμεσα να εγκριθεί το αίτημα μας για αποπαγοποίηση των θέσεων του Δήμου ώστε να μπορεί και να σχεδιάσει και να ωριμάσει έργα. Επίσης ζήτησα άμεσα όπως επισπευστούν οι διαδικασίες με την παρέμβαση του Υπουργείου Εμπορίου, Τουρισμού και Βιομηχανίας για την κατασκευή της βιοτεχνικής ζώνης Γερίου».

«Ακόμα ζήτησα την παρέμβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και οριστικοποίησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του σταδίου για να μπορέσουν επιτέλους οι δημότες Γερίου να απολαμβάνουν το δικό τους δημοτικό στάδιο», προστίθεται στη δήλωση του κ. Παπαλαζάρου.

Ο Δήμαρχος Γερίου τόνισε επίσης την ανάγκη για ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου , «επισημαίνοντας τα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν στα υφιστάμενα σχολεία καθώς και την αναγκαιότητα αναβάθμισης των υποδομών τους».

Σύμφωνα με τη δήλωση, «ο Πρόεδρος έδειξε την κατανόηση του για ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος και έχουν αναλάβει οι Υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού ,Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για άμεση προώθηση τους».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι τόσο εγώ, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Γερίου θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτός ο σχεδιασμός έργων και η ωρίμανση τους ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε έργα με στόχο πάντα την αναβάθμιση ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας», καταλήγει ο κ. Παπαλαζάρου στη γραπτή του δήλωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα