ΔΗΚΟ: Να αποδοθούν ευθύνες για τις πλημμύρες

Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι` αυτούς που δεν εφάρμοσαν τους νόμους, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Λάρνακα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά το πέρας της σημερινής του επίσκεψης στις περιοχές που πλήγηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου.

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Όχι μόνον καταστράφηκαν ολοσχερώς τα σπίτια αλλά κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές. Και το ερώτημα που έχουμε όλοι μας είναι γιατί επιτρέψαμε να γίνουν αυτές οι καταστροφές τη στιγμή που έχουμε ευρωπαϊκές οδηγίες, έχουμε νομοθεσία που καθορίζει και ρυθμίζει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση

των πλημμυρών», πρόσθεσε.

«Οι νόμοι», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «για μια ακόμη φορά δεν εφαρμόστηκαν και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι` αυτούς που δεν εφάρμοσαν τους νόμους».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα των αποζημιώσεων.

«Πρέπει το συντομότερο δυνατό να γίνουν οι αξιολογήσεις για να γνωρίζουμε ακριβώς το ύψος των ζημιών και αυτά τα χρήματα, έχουμε και γιορτές, θα πρέπει να δοθούν. Τουλάχιστον να δοθεί ένα πρώτο ποσό και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης».

«Αλλά», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «θα ήταν πιο χρήσιμο να μας πουν οι αρμόδιοι πόσα θα στοίχιζαν τα αντιπλημμυρικά έργα για να συγκρίνουμε μετά αν αυτά θα κόστιζαν λιγότερο απ τις ζημιές που θα πρέπει τώρα να καταβάλουμε στον κόσμο».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα