ΔΗΚΟ: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Forum για το Κυπριακό

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το διήμερο Forum του ΔΗΚΟ για τη λύση του Κυπριακού, που έλαβεν χώραν στις 16 και 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Το Forum πραγματεύθηκε όλες τις βασικές πτυχές του Κυπριακού, τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Διακυβέρνηση, το θέμα του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου,

την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις, την Οικονομική Πτυχή και το Κόστος Λύσης, το Περιουσιακό και το Εδαφικό, με πανεπιστημιακούς και ειδικούς.

Έγινε επίσης ενημέρωση από τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη, και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, και Αναπληρωτή Πρόεδρο, Μάρκο Κυπριανού, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Το Forum παρακολούθησαν εκατοντάδες μέλη και στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, ενώ ταυτόχρονα οι ομιλίες και οι συζητήσεις μεταδίδονταν ζωντανά μέσω live-streaming στο www.diko.org.cy.

Χάραξη νέας στρατηγικής
Σε δήλωσή του, εξάλλου, ο Αν. Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης, επισήμανε ότι τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, «δηλαδή: οι αδιάλλακτες και προκλητικές τοποθετήσεις του Μουσταφά Ακκιντζί επί όλων των πτυχών του Κυπριακού, το παράνομο έργο υδροδότησης των κατεχομένων από την Τουρκία, και η εκβιαστική στάση της Τουρκίας, που αξιώνει από την Ε.Ε. το ξεπάγωμα κυπρογενών κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της, επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι η τουρκική στάση παραμένει αδιάλλακτη και προκλητική».

Γι’ αυτό, είναι όλο και πιο αναγκαία, τόνισε, η χάραξη νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, όπως εδώ και μήνες, τεκμηριωμένα, ζητά το Δημοκρατικό Κόμμα.
«Δυστυχώς, η στρατηγική Χριστόφια - Αναστασιάδη - ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ τα τελευταία 7 χρόνια έχει αποτύχει πλήρως και το μόνο που κατάφερε είναι την απο-ενοχοποίηση της Τουρκίας και τη δημιουργία διεθνώς της εντύπωσης ότι ο κ. Ακιντζί και οι Τ/κ θέλουν λύση, ενώ οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα