Γ.Εισαγγελέας: Καμία ασυλία για Δημητριάδη και Σταυρινάκη

Στο κάδρο της διερεύνησης του οικονομικού εγκλήματος εντάσσονται οριστικά και αμετάκλητα τόσο ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, όσο και ο Υποδιοικητής της την περίοδο του «κουρέματος καταθέσεων», Σπύρος Σταυρινάκης.

Τούτο ξεκαθαρίζει, με αποκλειστικές του δηλώσεις στη «Σ», ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, μετά τη σωρεία των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων της εφημερίδας μας για την έκθεση/καταπέλτη

της Επιτροπής Ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Κώστας Κληρίδης είναι σαφής και ξεκάθαρος ότι «ουδεμία δέσμευση για αστική ή/και ποινική ασυλία ισχύει», επισημαίνοντας ότι όσον αφορά το θέμα της λεγόμενης «αμνηστίας» του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αυτό «έκλεισε οριστικά».

Ερωτώμενος κατά πόσον υπάρχει θέμα αμνήστευσης του Πανίκου Δημητριάδη, τόνισε ξεκάθαρα πως «η μόνη περίπτωση που έδωσα οδηγίες για μη δίωξη του τέως Διοικητή της ΚΤ, Πανίκου Δημητριάδη, ήταν και είναι για την πλαστογραφία του συγκεκριμένου συμβολαίου», εννοώντας την προχρονολόγηση του συμβολαίου που υπέγραψε «κάτω από πίεση» ο κ. Δημητριάδης για καταβολή «τέλους επιτυχίας», το οποίο τροποποιήθηκε σε «τέλος ανακεφαλαιοποίησης» προς όφελος της Alvarez &Marsal.

Από τις απαντήσεις του Γενικού Εισαγγελέα εξάγεται ως συμπέρασμα πως η διερεύνηση και η πιθανή δίωξη θα συνεχιστούν για ευρήματα όπως η απόκρυψη συμφωνιών και στοιχείων, η παραπλάνηση του Δ.Σ., η σύναψη συμφωνιών με συγκρουόμενα συμφέροντα, κ.ά.

Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα

Την ίδια ώρα τα κόμματα εντείνουν την πίεσή τους για απαντήσεις από τη Νομική Υπηρεσία και την κυβέρνηση, από την οποία ζητούν να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της για τιμωρία των ενόχων, για την οικονομική καταστροφή του τόπου.

Παράλληλα ζητούν την ποινική διερεύνηση του πρώην Διοικητή και του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ώστε εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Το Κίνημα Οικολόγων, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Περδίκη, προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Νίκο Νικολαΐδη, ζητά την εγγραφή του θέματος για αυτεπάγγελτη εξέταση άμεσα, αίτημα, που όπως όλα δείχνουν ο κ. Νικολαϊδης προσανατολίζεται να αποδεχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα