ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αποχώρησαν από τη σύσκεψη Αρχηγών

Αποχωρώντας από τη σύσκεψη Αρχηγών, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να τους ενημερώσει για τις συνομιλίες στο κυπριακό, οι πρόεδροι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος, αποχώρησαν από τη σύσκεψη αρχηγών, με περιεχόμενο θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, όταν πριν από την έναρξη της συζήτησης έλαβαν την άρνηση του Προέδρου

της Δημοκρατίας να τους ενημερώσει για το κοινό ανακοινωθέν κατά την τελευταία αυριανή συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη.

Παπαδόπουλος: Πρώτα εθνική συνεννόηση στο Κυπριακό και μετά τα της εσωτερικής διακυβέρνησης

«Αν ζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εθνική συνεννόηση για σημαντικά θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, τότε θα πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση και στο Κυπριακό», δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ζητά όπως μη συνυπογραφεί κοινό ανακοινωθέν με τον κ. Ακιντζί προτού αυτό συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο και πριν να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις της τουρκικής πλευράς στα μείζονα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων, του εδαφικού και των εποίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΗΚΟ θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας για συσκότιση.

Σιζόπουλος: Θα αποφασίσουμε για τη στάση μας στο Π.Γ.

"Πριν από την έναρξη της συζήτησης για τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, εξέφρασα στον ΠτΔ την άποψη ότι θα πρέπει να συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να κατατίθενται οι προτάσεις του και να ακολουθήσει ενισχυμένη διαπραγμάτευση. Ωστόσο ο Πρόεδρος δε θέλησε να μας ακούσει και αποφάσισα να αποχωρήσω".

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, αύριο θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος για να αποφασίσει τη στάση του απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα της συμμετοχής του στο Ε.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα