Δικηγορικό A. Κακογιάννης: Φαίδωνα σοβαρέψου

Γραπτή απάντηση στον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνα αναφορικά με δηλώσεις του για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο Α. Κακογιάννης &Συνεργάτες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε απάντηση ραδιοφωνικής συνέντευξης του Δημάρχου Πάφου προς την πρωινή εκπομπή της κ. Πόλας Σπόντα ημερομηνίας 05/01/2015 στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάφου στις εκλογές

του 2011 ο κ. Φαίδωνος επίμονα έθεσε θέμα αντικατάστασης των Νομικών Συμβούλων του Σ.Α.ΠΑ. κατ΄αντίθεση προς την άποψη και απόφαση της πλειονότητας των Μελών του Συμβουλίου του Σ.Α.ΠΑ. Η προσπάθεια του να αντικατασταθούν οι Νομικοί Σύμβουλοι που είναι το Δικηγορικό Γραφείο Α.Κακογιάννης &Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε., στηρίχτηκε στο επιχείρημα ότι ο Διευθυντής του Γραφείου είναι ηλικιωμένος, το οποίο δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο, απέτυχε.

Η ανανέωση του Συμβολαίου του Νομικού Συμβούλου το 2012 σύμφωνα με την αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου στηριζόταν στο ότι οι Υπηρεσίες του υφιστάμενου Νομικού Συμβούλου ήσαν απαραίτητες και αναγκαίες ενόψει και των αδιεξόδων τα οποία είχαν ήδη εμφανιστεί εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης από πλευράς Υπηρεσίας του Σ.Α.ΠΑ, του τέως Δημάρχου και Μελών του Συμβουλίου και εξ αιτίας του ότι δεν είχαν εισακουσθεί και δεν ετύγχαναν σεβασμού οι σχετικές προειδοποιήσεις και Γνωματεύσεις των Νομικών Συμβούλων.

Ο κ. Φαίδωνος τελώντας υπό καθεστώς πλήρους άγνοιας και των Συμβολαίων και των καταστάσεων και του ρόλου των Νομικών Συμβούλων ως πράττει και σήμερα δεν παραιτήθηκε από την προσπάθεια του «για φάγωμα των Νομικών Συμβούλων του Σ.Α.ΠΑ.» εσυνέχισε δε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να επανέρχεται επί του θέματος ασκώντας σχετικές πιέσεις και προτείνοντας αστήρικτους ισχυρισμούς με στόχο τον εξαναγκασμό των Νομικών Συμβούλων σε παραίτηση.

Αφού απέτυχε και απερρίφθη το επιχείρημα της ηλικίας το οποίο παρά ταύτα επικαλέσθηκε και προ 10ημέρου δια υποβολιμαίου δημοσιεύματος της εφημερίδας Πολίτης, για το οποίο θα πάρει απάντηση και στον Τοπικό Τύπο και στον Πολίτη, ανακάλυψε το επιχείρημα του ότι για κάποια περίοδο ο γιος του Διευθυντή του Γραφείου των Νομικών Συμβούλων απασχολήθηκε ως συνεργάτης στους Σύμβουλους Μηχανικούς οι οποίοι επέβλεπαν τα εκτελούμενα έργα του Σ.Α.ΠΑ. Επανειλημμένα το έθεσε τόσο με δημοσιεύματα στον Τύπο όσο και μέσα στα πλαίσια των καθημερινών κελαηδημάτων του από τα ραδιόφωνα. Επί διετία ο κ. Φαίδωνος δεν εγνώριζε ούτε και επικαλείτο «άλλο Σκάνδαλο» .

Ο ρόλος τόσο των Συμβούλων Μηχανικών ενός Έργου όσο και ο ρόλος των Νομικών Συμβούλων ενός Οργανισμού για λογαριασμό του οποίου εκτελούνται τα έργα αγνοείται από τον κ. Φαίδωνος. Υποστηρίζει και δημοσιοποιεί απόψεις οι οποίες δεν υποστηρίζονται ούτε από την σχετική Νομολογία και φιλοσοφία που διέπει τους δύο αυτούς παράγοντες αλλά ούτε και από πραγματικά γεγονότα. Τα νομίσματά του σε ότι αφορά το ρόλο του Μηχανικού γιού του Διευθυντή μας, ο οποίος απασχολήθηκε υπό καθεστώς εκμίσθωσης υπηρεσιών και είχε ήδη συνεργασία το Γραφείο του με το Γραφείο των Συμβούλων Μηχανικών σε ιδιωτικές υποθέσεις, είναι κάλπικα. Δεν υποστηρίζονται από τα γεγονότα και δεν δικαιολογούνται από την λογική και την διαδικασία η οποία ακολουθείται σε ότι αφορά την έκδοση και πιστοποίηση διατακτικών πληρωμής προς τους Εργολάβους. Δεν προκύπτουν από την διεξαγόμενη έρευνα.

Οι υπάλληλοι των Συμβούλων Μηχανικών δεν έχουν και δεν είχαν ρόλο στην έκδοση και πιστοποίηση διατακτικών την ευθύνη των οποίων έχει σε Συμβόλαια αυτής της φύσεως ο Αρχιμηχανικός των Συμβούλων Μηχανικών. Ο Νομικός Σύμβουλος ουδεμία σχέση έχει ή είχε με την έκδοση και πιστοποίηση διατακτικών όπως και ουδεμίαν σχέση είχε ή έχει με τεχνικά θέματα και με την διαχείριση των πραγμάτων του Σ.Α.ΠΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο εμφάνισης διαφορών μεταξύ Σ.Α.ΠΑ και Συμβούλων Μηχανικών ο γιος του Διευθυντή μας είχε τερματίσει τις υπηρεσίες του και την σχέση του με τους Συμβούλους Μηχανικούς.

Επανειλημμένα και σε Δημόσιες Συνεδριάσεις προκλήθηκε από τον Διευθυντή μας ο κ. Φαίδωνος να θέσει επίσημα προς τα Αρμόδια Όργανα το θέμα του ισχυριζόμενου ασυμβίβαστου από μέρους του πράγμα το οποίο και μέχρι σήμερα δεν έπραξε.

Είναι εμφανής η προσπάθεια του να συνδέσει το όνομα του Γραφείου μας και του Διευθυντή μας με τα Σκάνδαλα του Σ.Α.ΠΑ. με μοναδικό στόχο την απαλλαγή του από την παρουσία μας ως Νομικών Συμβούλων, επειδή ως έχει αντιληφθεί η παρουσία μας προσμετρά ως τροχοπέδη στις σκοπούμενες ενδεχομένως ανεπίτρεπτες Νομικά ενέργειές του.

Υπάρχουν τα Σκάνδαλα και ο Χρηματισμός Παραγόντων του Σ.Α.ΠΑ. τα οποία ουδέποτε μας αποκάλυψε προ του Οκτωβρίου του 2014 ο κ. Φαίδωνος και προ της καταγγελίας των Συμβούλων Μηχανικών προς τον Γενικό Ελεγκτή. Υπάρχουν οι Ένοχοι και οι Υπόδικοι. Πιθανόν να αποκαλυφθούν και άλλοι. Υπάρχουν όμως και οι υπόλογοι και στις δύο Φάσεις των Έργων οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες για το μέγεθος της κακοδιαχείρισης η οποία οφείλεται εν πολλοίς και στην ασέβεια η οποία έχει επιδειχθεί στις υποδείξεις και Γνωματεύσεις μας.

Δεν υπάρχει θέμα επί του οποίου δεν εδόθει Γνωμάτευση από το Γραφείο μας, όλες δε οι Γνωματεύσεις μας αντιλαμβανόμεθα ότι έπρεπε και πρέπει να ευρίσκονται στο Αρχείο του Σ.Α.ΠΑ. και στη διάθεση των Ανακριτικών Αρχών.

Σε ότι αφορά τους Συμβούλους Μηχανικούς οι Γνωματεύσεις μας οσάκις μας ζητήθηκε και αφορούσε θέματα στις σχέσεις τους ως Συμβούλους με το Σ.Α.ΠΑ. δεν ήταν ποτέ ευνοϊκές για τους Συμβούλους Μηχανικούς.

Όλες οι Γνωματεύσεις μας και όλες οι παρεμβάσεις μας χαρακτηρίζονται από αυστηρές εισηγήσεις προς τις Υπηρεσίες του Σ.Α.ΠΑ. και το Συμβούλιο, να τηρείται ο Νόμος και οι πρόνοιες των Συμβολαίων σε ότι αφορά την επίλυση διαφορών. Όταν οι Σύμβουλοι Μηχανικοί εκήρυξαν διαφορά με το Σ.Α.ΠΑ. επικαλούμενοι την μη πληρωμή τους, η Γνωμάτευση του Γραφείου μας ήταν αναλυτική και καθοδηγητική για το πώς έπρεπε να ενεργήσει το Σ.Α.ΠΑ, έτσι ώστε να διαθέτει το Σ.Α.ΠΑ. επιβλέποντες Μηχανικούς για να μην παρέχεται η δυνατότητα στην Υπηρεσία ή σε Μέλη του Συμβουλίου να διαπραγματεύονται κατ΄ευθείαν με τους Εργολάβους.

Το Σ.Α.ΠΑ. παρά τις Γνωματεύσεις μας με πρωτεργάτη τον κ. Φαίδωνος επροχώρησε σε δημιουργία Ad Hoc Επιτροπής και διαπραγμάτευση με τους Εργολάβους συμμετεχόντων έχοντος και των ενόχων κ. Βέργα και κ. Μαληκίδη με τα γνωστά αποτελέσματα.

Είναι σε πρόταση του κ. Φαίδωνα που στηρίχτηκαν τα τελευταία Συμφωνητικά με την ENVITEC και την MEDCON και οδήγησε σε αποδοχή ευθύνης του Σ.Α.ΠΑ. έναντι των απαιτήσεων του Δήμου Γεροσκήπου και απαλλαγής της MEDCON.

Είναι ευθύνη του κ. Φαίδωνος και μερικών Μελών του Συμβουλίου που άνοιξαν οι πόρτες και δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει το «φαγοπότι» , το οποίο ως ο ίδιος ισχυρίζεται γνώριζε από το 2010 ενώ εμείς σαν Νομικοί Σύμβουλοι όπως και ο κάθε πολίτης ουδέν γνωρίζαμε.

Η θέσις του Νομικού Συμβούλου του Σ.Α.ΠΑ την οποία κατέχουμε και υπηρετούμε δεν μας επιτρέπει από σεβασμό προς την Δικηγορική Δεοντολογία ούτε να δημοσιογραφούμε ούτε να αποκαλύπτουμε γεγονότα. Όμως διαψεύδουμε τον κ. Φαίδωνος ο οποίος δημοσιοποιεί τα πάντα και εκφράζει απόψεις στηριζόμενος στο ότι ο ίδιος νομίζει ορθόν χωρίς να καταγγέλλει συγκεκριμένα γεγονότα, χωρίς να απευθύνεται στα Αρμόδια Όργανα και χωρίς να έχει το αποτέλεσμα της απαιτούμενης υπό τις περιστάσεις έρευνας.

Μερικά μόνο ερωτήματα επί του παρόντος μας απασχολούν για τον κ. Φαίδωνα.

Ποιάν ανάμειξη κ. Φαίδωνος είχαν οι Νομικοί Σύμβουλοι ή ο γιός του Διευθυντή μας στο Χρηματισμό και τα Σκάνδαλα του Σ.Α.ΠΑ;

Που στηρίζεται το ασυμβίβαστο το οποίο προβάλλεις επί 3ετία;

Σε ποιο Δικηγορικό Γραφείο ανέλαβες προφανώς δέσμευση ότι θα τους διορίσεις Νομικούς Συμβούλους του Σ.Α.ΠΑ. και προσπαθείς να δημιουργήσεις τώρα τις προϋποθέσεις για υλοποίηση της δέσμευσής σου;

Σε ποια από τις Γνωματεύσεις μας ή τις παρεμβάσεις μας έχεις εκφράσει διαφωνία στηριζόμενη σε άλλη Νομική Γνωμάτευση; Από Νομική κατάρτιση δεν έχεις να παρουσιάσεις οτιδήποτε.

Ποιον συμβουλεύεσαι για την μελέτη και ερμηνεία και των Γνωματεύσεων μας και των Συμβολαίων;

Ποιο σκοπό εξυπηρετούσες όταν καταφανώς έχεις την ευθύνη αισχρού και συκοφαντικού Δημοσιεύματος στην εφημερίδα Πολίτης ημερομηνίας 25/001/2015 εναντίον μας υποβάλλοντας το ερώτημα γιατί δεν παρετούμεθα;

Αληθεύει ή δεν αληθεύει ότι ο κ. Φαίδωνος πραγματοποιεί παρασυναγωγές του Συμβουλίου με μεμονωμένες ομάδες Συμβούλων το περιεχόμενο των οποίων ήταν και είναι η εξεύρεση τρόπου αντικατάστασής μας;

Αντιλαμβάνεται ο κ. Φαίδωνος ή δεν αντιλαμβάνεται ότι το Σ.Α.ΠΑ. δεν είναι μόνο ο ίδιος αλλά απλώς προεδρεύει;

Άσκησε ή δεν άσκησε πίεση επί των Νομικών Συμβούλων να διαμορφώσουν την Γνωμάτευση τους, κατά τον χρόνο παραίτησης του τέως Δημάρχου, έτσι ώστε να είναι Πρόεδρος του Σ.Α.ΠΑ. κατά την δική του επιθυμία ο Δήμαρχος Γεροσκήπου και όχι ο κ. Ρουσής, ως αντιδήμαρχος Πάφου, ως επιβάλλει ο Νόμος;

Για ποιους λόγους δεν έχει συγκαλέσει ακόμα από της εκλογής του ως Δημάρχου Συνεδρίαση του Συμβουλίου του Σ.Α.ΠΑ. προς αντιμετώπιση επειγούσης μορφής εκκρεμοτήτων όπως έχουμε υποδείξει;

Θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του Δήμου Πάφου και του Σ.Α.ΠΑ, θα προεδρεύσει και θα συντονίσει έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να τροχιοδρομηθεί η αντιμετώπισή τους ή θα συνεχίσει επί διετίας να κελαηδά στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα κατασυκοφαντώντας τους πάντες επειδή προφανώς απολαμβάνει του ευεργετήματος της αποποινικοποίησης των Λιβέλλων;

Είναι προφανές πλέον ότι ο κ. Φαίδωνος δεν έχει την διάθεση ούτε και την ικανότητα να διαχειριστεί τα Δημόσια πράγματα και ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για διατήρησή του στο προσκήνιο σκανδαλοθηρώντας εις βάρος όλων των δημοτών που του αντίθενται εάν τούτο του επιτραπεί.

Ο κύριος Φαίδωνος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η Πάφος δεν κατοικείται μόνο από απατεώνες, σκανδαλοποιούς και σκανδαλοθήρες. Εμείς είμαστε και νοιώθουμε περήφανοι και για το Γραφείο μας και για τον Διευθυντή μας και για τις Νομικές Υπηρεσίες που έχουμε προσφέρει και στο Σ.Α.ΠΑ. και στους άλλους πελάτες μας.

Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από Νομικοί Σύμβουλοι του Σ.Α.ΠΑ. και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την ισχυριζόμενη διασύνδεση του Γραφείου μας ή του Διευθυντή μας με σκάνδαλα επειδή έτσι το θέλει ο κ. Φαίδωνος.

Δεν πρόκειται επίσης να δώσουμε συνέχεια με τη μορφή δημόσιων αντιδικιών και προκαλούμε τον κ. Φαίδωνος να προχωρήσει επί της ουσίας καταγγέλλοντας στα Δημόσια Όργανα οτιδήποτε νομίζει, αρκεί να το στοιχειοθετεί και να μην συμπεριφέρεται ως Δον Κιχώτης. Εμείς δεν πολιτευόμεθα. Είμεθα λειτουργοί της Δικαιοσύνης και έχουμε τιμήσει το λειτούργημά μας.

Οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί να αναφέρουμε θα το πράξουμε στα πλαίσια Νόμιμων και Ορθόδοξων Διαδικασιών και όχι με ανεύθυνες δηλώσεις και δημοσιεύματα.

Το επαγγελματικό απόρρητο σε ότι αφορά τις σχέσεις μας με το Σ.Α.ΠΑ. θα τηρηθεί στο βαθμό που μας το επιτρέπει η ανάγκη προστασίας της δικής μας αξιοπρέπειας.

Από μέρους μας απευθύνεται δημόσια συμβουλή προς τον κ. Φαίδωνα να σοβαρευτεί και να ασκήσει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του ως Δήμαρχος Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα