Δικηγορικά γραφεία στη μάχη Κεντρικής - Αντωνιάδη

Η παραίτηση της κ. Αντωνιάδου φαίνεται ν' αναδεικνύει κι άλλες παραμέτρους της όλης υπόθεσης, που έχουν να κάνουν κυρίως με τα δικηγορικά γραφεία που διαχειρίζονται την υπόθεση κατά Βγενόπουλου και άλλων.

Το δικηγορικό γραφείο Χρύση Δημητριάδη απαντά στην Άντρη Αντωνιάδου, ενώ το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους απαντά στην Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Αναλυτικότερα, οι καταγγελίες της Άντρης Αντωνιάδη, στην επιστολή παραίτησής της, ότι η Αρχή Εξυγίανσης, χωρίς να ζητήσει την άποψή της, αποφάσισε να θέσει το δικηγορικό γραφείο «Χρύσης Δημητριάδης» επικεφαλής της υπόθεσης κατά

Βγενόπουλου και άλλων, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου.Στην επιστολή της, η κ. Αντωνιάδη υποστηρίζει ότι το εν λόγω δικηγορικό γραφείο δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής της υπόθεσης Βγενόπουλου, καθώς, είχε εξασφαλίσει δάνειο από την Λαϊκή, επί εποχής του, με πολύ ευνοϊκούς όρους και ως εκ τούτου, προκύπτει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, γεγονός, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, θα οδηγήσει σε καταστροφικό αποτέλεσμα για την έκβαση της υπόθεσης.

Το σχόλιο του γραφείου «Χρύσης Δημητριάδης»

Το δικηγορικό γραφείο «Χρύσης Δημητριάδης» απαντά ως εξής: «Από το 2012 (οπότε αναλάβαμε την υπόθεση) μέχρι και σήμερα, τόσο το τελευταίο Δ.Σ. της Τράπεζας, όσο και η ίδια η κ. Αντωνιάδου, δεν έκρινε ότι υπήρχε οποιοδήποτε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων ή αδυναμίας εκπροσώπησης της Τράπεζας από το γραφείο μας.Η ύπαρξη του δανείου, που η Τράπεζα είχε παραχωρήσει στο γραφείο μας το 2008, για σκοπούς ανέγερσης του κτιρίου μας, ουδέποτε προηγουμένως τέθηκε από την κα Αντωνιάδου ως κώλυμα συνέχισης από το γραφείο μας της εκπροσώπησης της Τράπεζας».Καταλήγοντας, το Δικηγορικό Γραφείο, διερωτάται προς τι οι ισχυρισμοί της κ. Αντωνιάδου, αφού το ίδιο το γραφείο είχε εισηγηθεί προς το τότε ΔΣ της Τράπεζας την καταχώριση της Αγωγής και της αίτησης για εξασφάλιση απαγορευτικών διαταγμάτων εναντίον ορισμένων από τους Εναγομένους.Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε άλλο δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση Βγενόπουλου, βάλλοντας, όμως, κατά της κ. Γιωρκάτζη.Συγκεκριμένα, το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέα Νεοκλέους» απαντά στις χθεσινές αναφορές της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών.Η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης διόρισε το δικηγορικό γραφείο «Νεοκλέους» στην υπόθεση κατά Βγενόπουλου με αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ την υπόθεση χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο «Χρύσης Δημητριάδης». Στη συνέχεια, όπως είπε, το δικηγορικό Νεοκλέους έλαβε τον πρώτο λόγο.

Η απάντηση από γραφείο "Νεοκλέους"

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου "Νεοκλέους", είπε, πως, οι δηλώσεις της Διοικήτριας είναι παντελώς ανυπόστατες και καταδεικνύουν ότι καμία γνώση έχει για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτό, φέρεται να πρόσθεσε, είναι ιδιαίτερα λυπηρό, διότι, το άτομο που λαμβάνει αποφάσεις, έχει παντελή άγνοια για την υπόθεση.Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η Κεντρική Τράπεζα, ενεργώντας ως Αρχή Εξυγίανσης, επαναδραστηριοποίησε το δικηγορικό «Χρύσης Δημητριάδης» στη διαχείριση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα