Πυρά κομμάτων κατά Γιωρκάτζη μετά την επιστολή Αντωνιάδη

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε η παραίτηση της Άντρης Αντωνιάδη από τη θέση της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, με τα κόμματα να αισθάνονται δικαιωμένα για τις ανησυχίες που διατύπωναν και να εξαπολύουν πυρά κατά της διοικήτριας της Κεντρικής τράπεζας.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης,

σημείωσε επί του θέματος: «Απαιτείται γενική και εις βάθος κάθαρση στην Κεντρική Τράπεζα. Απαιτείται επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της Τράπεζας. Με τις ελλείψεις και τις ενέργειες της, η Κεντρική άφησε ελεύθερο το πεδίο για κακοδιαχείριση των τραπεζιτών, οι οποίοι οδήγησαν στην καταστροφή του τραπεζικού συστήματος. Η Κεντρική αντί να εξυγιανθεί, εμπλέκεται σε ενέργειες με αλλότριες σκοπιμότητες.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού σημείωσε από την πλευρά του, ότι η προσπάθεια της Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων απέτυχε. «Η διοικητής πρέπει να δει αυτή την αποτυχία και όχι να ρίχνει πυρά κατά των βουλευτών οι οποίοι έκαναν το καθήκον τους», τόνισε.Την προσεχή Τρίτη, θα προσκληθούν στην κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών όλοι οι εμπλεκόμενοι για να εξετάσουν τις σοβαρές καταγγελίες της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής τράπεζας.Τα μέλη της επιτροπής ανέβαλαν την προγραμματισμένη συνεδρία για την έκθεση γεγονότων κατάρτισης του συμβολαίου της κυρίας Γιωρκάτζη.Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης σημείωσε με τη σειρά του ότι οι βουλευτές δεν έβλεπαν φαντάσματα. «Σήμερα υπάρχει κίνδυνος να χαθούν υποθέσεις με κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και η οικονομία δεν σηκώνει και νέο κούρεμα».Αγανάκτηση για τα τεκταινόμενα διατυπώνει ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής και στρέφεται κατά της Διοικήτριας. Ο ΣΥΚΑΛΑ κατηγορεί ευθέως τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ότι εσκεμμένα καθυστερούσε να δώσει έγκριση για να εγγραφεί το διάταγμα εναντίον της MIG και του Α. Βγενόπουλου σε δικαιοδοσίες του εξωτερικού.Κάνει λόγο για μια «συνωμοσία» σε εξέλιξη, η οποία στόχο έχει να δοθεί άφεση αμαρτιών στον Βγενόπουλο και να εξαπατηθούν για ακόμα μια φορά οι καταθέτες. Ζητεί την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και διερεύνηση των ενεργειών της κ. Γιωρκάτζη από Γενικό Εισαγγελέα και Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα