Δικαστική "νίκη" για ΠΑΣΥΝΟ και νοσηλευτές αορίστου χρόνου

Απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, βασισμένη στη Νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζει μέλος της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ως εργοδοτούμενο αορίστου χρόνου αναδρομικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Συγκεκριμένα, η αναγνώριση του δικαιώματος αυτού ισχύει από τις 19/10/2014 («έναν χρόνο πριν την καταχώρηση της αίτησής του στο δικαστήριο»)", προστίθεται.

Η ΠΑΣΥΝΟ κάνει λόγο για απόφαση - σταθμό, που ανατρέπει τα δεδομένα στον νοσηλευτικό χώρο, και αναμένεται να αποτελέσει καθοδηγητικό ορόσημο για τις επόμενες παρόμοιες αιτήσεις Νοσηλευτικών Λειτουργών

που αφορά τους νοσηλευτές αορίστου χρόνου.

Ανακοίνωση της Συντεχνίας αναφέρει ότι, στις 20.05.2016, το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών εξέδωσε απόφαση για την πρώτη αίτηση που κατατέθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 2015 από το δικηγόρο της ΠΑΣΥΝΟ, Δημοσθένη Στεφανίδη, και που αφορά την αναγνώριση μετατροπής της σύμβασης του αιτητή, μέλους της Συντεχνίας, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. «Η απόφαση δικαιώνει τους αγώνες της ΠΑΣΥΝΟ για τους επ` αορίστου και τον αιτητή που είναι μέλος της Συντεχνίας», αναφέρεται.

«Η δικαστική αυτή νίκη εντάσσεται στο αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο της πάγιας δυναμικής διεκδίκησης ικανοποίησης των δίκαιων και νόμιμων εργασιακών αιτημάτων των μελών της ΠΑΣΥΝΟ», σημειώνει η συντεχνία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα