Δικαιούται να μην χορηγεί άδειες σε ξένα μέσα η Αρχή Ραδ/σης

Δικαίωμα στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης με τεκμηριωμένη μελέτη να μπορεί να μην χορηγεί άδεια σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο άλλης χώρας, αν αυτό δεν συμβάλλει στη βιωσιμότητα και στην ορθή λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Κύπρου, θα δώσει η Βουλή.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών

Γιάννος Λαμάρης, ύστερα από τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, που ολοκλήρωσε τη συζήτηση για τον περί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών οργανισμών νόμο και τον περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου νόμο.

Ο κ. Λαμάρης είπε ότι δεν έχουν ξεπεραστεί οι αντιδράσεις της Νομικής Υπηρεσίας σε αυτό το θέμα, ωστόσο ανέφερε πως με βάση πληροφόρηση που είχε η Βουλή από την ΕΕ, «φαίνεται ότι η ΕΕ δεν είναι τόσο αυστηρή όσο μας την παρουσιάζουν στο να ρυθμίζει η κάθε χώρα το δικό της ραδιοτηλεοπτικό πεδίο χωρίς να αντίκειται στο βασικό κοινοτικό κεκτημένο».

«Θεωρούμε ότι είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μιας χώρας να μετρήσει τις δυνατότητες της και στο εύρος των μέσων, αλλά και στις δυνατότητες που έχει να ελέγχει το ανάλογο εύρος αδειών» είπε.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι «ομόφωνα η Επιτροπή συμφώνησε να προχωρήσει και το νομοσχέδιο περί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και τον περί ΡΙΚ νόμο με τις εναρμονιστικές υποχρεώσεις με μόνο μία προσθήκη που θα δίνει δικαίωμα στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να παρατείνει για ένα χρόνο τις προσωρινές άδειες στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς μέχρι να ψηφιστεί ολοκληρωτικά το νομοσχέδιο και να μπορέσουν να πάρουν μόνιμες άδειες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα