Δικαίωση οικιακής βοηθού:6 μήνες αντί 1 χρόνο φυλακή

Δικαιώθηκε μετά από έφεση οικιακή βοηθός η οποία κρίθηκε ένοχη για κλοπή από το σπίτι το οποίο εργαζόταν. Η πρωτόδικη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας της επέβαλε 1 χρόνο φυλακή για κλοπή 135 ευρώ.

Η οικιακή βοηθός κρίθηκε ένοχη, με δική της παραδοχή, στο αδίκημα της κλοπής υπό υπαλλήλου.

Όπως αναφέρεται στα γεγονότα, μεταξύ των ημερομηνιών 1.9.2016 και 31.12.2016, ενώ ήταν οικιακή βοηθός σε σπίτι, έκλεψε από το πορτοφόλι το χρηματικό ποσό των €450.

Ο παραπονούμενος, αφού διαπίστωσε στις 31.12.2016 ότι η οικιακή βοηθός του, έκλεψε από το πορτοφόλι του κάποια χαρτονομίσματα,

τα οποία είχε προηγουμένως σημαδέψει, κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Η γυναίκα ανακρινόμενη προφορικά από μέλος της αστυνομικής δύναμης, την ίδια ημέρα, παραδέχθηκε αμέσως παραδίδοντας το χρηματικό ποσό των €135 και σε θεληματική κατάθεση που ακολούθησε, ομολόγησε ότι σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις, είχε κλέψει με τον ίδιο τρόπο από τον εργοδότη της, ώστε τα συνολικό κλαπέν ποσό να ανέρχεται στα €450.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη τα περιστατικά της υπόθεσης, αλλά και τις προσωπικές συνθήκες της εφεσείουσας, επέβαλε σε αυτήν ποινή φυλάκισης 12 μηνών. Η ποινή αυτή βάλλεται ως έκδηλα υπερβολική, αναφέρεται στην έφεση.

Εν τέλει αντί 12 μηνών, θα βρεθεί 6 μήνες στην φυλακή, λόγω του ότι όπως αναφέρεται στην έφεση, πρόκειται για ένα άτομο ηλικίας 42 ετών, κατάγεται από την Σρι Λάνκα και είναι μητέρα ενός παιδιού, ηλικίας 14 ετών.

Ο σύζυγός της έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Προφανώς, υπό το κράτος των προβλημάτων της οικογένειας, έρχεται στην Κύπρο το 2015 για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός σε ηλικιωμένη κυρία στην Πάφο. Αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα κατά την εργοδοσία αυτή, μετακινείται στην εργοδοσία του παραπονούμενου.

Είναι λευκού ποινικού μητρώου και αμέσως μόλις ανακρίνεται, παραδέχεται όχι μόνο την κλοπή των €135, αλλά και από μόνη της αποκαλύπτει την κλοπή επιπρόσθετου ποσού €315. Παραδίδει δε αμέσως μέρος του κλαπέντος ποσού.
Παρουσιαζόμενη δε στο Δικαστήριο ευθύς εξ αρχής αναγνωρίζει το λάθος της, παραδέχεται και ζητεί την επιείκεια του Δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα