Διεθνής διάκριση για Κύπρια που προωθεί ενδυνάμωση γυναικών

Με σύνθημα «ενδυνάμωση, κινητοποίηση και δικτύωση», η Διεθνής Οργάνωση για την Προώθηση των Γυναικών στην Ευρώπη - Κύπρος, γνωστή ως AIPFE Cyprus, εργάζεται τα τελευταία χρόνια μέσω και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες της Κύπρου να αποκτήσουν εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να προοδεύσουν στην κοινωνία είτε σε επαγγελματικό είτε σε πολιτικό επίπεδο.

Η

προσπάθεια αυτή και τα αποτελέσματά της αναγνωρίστηκαν πρόσφατα από το Οικονομικό Φόρουμ Γυναικών στο Νέο Δελχί, όπου η Πρόεδρος της AIPFE Cyprus Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου βραβεύθηκε μαζί με άλλες έξι γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο στην κατηγορία «Γυναίκα Πρότυπο - Αλλάζοντας τον Κόσμο μας», το οποίο απονέμεται σε ηγετικές προσωπικότητες, ως τιμή και ως αναγνώριση για τη θετική συμβολή τους στην κοινωνία όπου ζουν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για το έργο της οργάνωσης, η κ. Προκοπίου αναφέρει ότι ο σύνδεσμος, ο οποίος ιδρύθηκε από το 2001 μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη, επικεντρώθηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σύνθημά μας είναι «Ενδυνάμωση Κινητοποίηση και Δικτύωση» λέει, εξηγώντας ότι πρόσφατο πρόγραμμα το οποίο η οργάνωση υλοποιεί με επιτυχία για δεύτερη χρονιά και σκοπεύει να συνεχίσει, έχει να κάνει με την παροχή υποτροφιών για εντατικά σεμινάρια δεξιοτήτων για γυναίκες κάτω των 35, με στόχο να τις βοηθήσει να ενταχθούν με επιτυχία στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα έχει βοηθήσει 12 νεαρές γυναίκες το 2016, λέει, προσθέτοντας ότι παρόλο που έληξε ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα, η οργάνωση κατάφερε να συνεχίσει την υλοποίησή του φέτος σε συνεργασία με μεγάλο ελεγκτικό οίκο, βοηθώντας έτσι ακόμη 12 γυναίκες.

Παράλληλα, προσθέτει ότι η ίδια έλαβε μέρος, εκ μέρους της οργάνωσης, στην πρωτοβουλία που προωθήθηκε για τη συμμετοχή με τουλάχιστον 30% γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών.

Την ίδια ώρα, συμπληρώνει, η AIPFE Cyprus υλοποίησε και πρόγραμμα ενδυνάμωσης νεαρών γυναικών για εμπλοκή τους στα κοινά και διοργάνωσε εξειδικευμένα σεμινάρια για νεαρές γυναίκες που επιθυμούσαν να θέσουν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Οικονομικό Φόρουμ Γυναικών, η κ. Προκοπίου αναφέρει ότι είναι στην ουσία ένα παγκόσμιο δίκτυο γυναικών, χωρίς αποκλεισμούς, που έχει μέλη από 150 διαφορετικές χώρες.

Εκεί, σημειώνει, βλέπει κανείς καθηγήτριες της γιόγκα, κινηματογραφικούς παραγωγούς, πριγκίπισσες, καλλιεργητές οικολογικών λαχανικών στον ίδιο χώρο να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις ιδέες τους.

Προσθέτει ότι στο πλαίσιο του πρόσφατου Οικονομικού Φόρουμ Γυναικών στο Δελχί, η Κύπρος επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το συνέδριο της περιοχής της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής (MENA), στις 13 με 14 Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα μελλοντικά της σχέδια, η Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, η οποία και θα συμμετέχει πλέον στο Διεθνές Εκτελεστικό Συμβουλευτικό Σώμα του Οικονομικού Φόρουμ Γυναικών, αναφέρει ότι θα συνεχίσει να προωθεί την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στο κοινωνικό, επαγγελματικό και πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα