Διεργασίες εν όψει των παράνομων "εκλογών" στα κατεχόμενα

Εσωκομματικές διεργασίες εν όψει των παράνομων «εκλογών» λαμβάνουν χώρα στα κατεχόμενα, με τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων να ασχολούνται μεταξύ άλλων και με αυτό το ζήτημα.

Επιπλέον, άλλα πρωτοσέλιδα κάνουν αναφορές στην ανάληψη πρωτοβουλίας για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μαθητές στην κατεχόμενη Κερύνεια, στην έγκριση του προϋπολογισμού των κατεχομένων, στην κατάρρευση μέρους του τείχους στην κατεχόμενη Λευκωσία και στην αδιαφορία των «αρμοδίων», αλλά και στα προβλήματα στον τομέα της υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού και ακαταλληλότητας κτιριακών

εγκαταστάσεων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Συνήθισαν να εκμεταλλεύονται την περιουσία των βακουφίων», αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του «βουλευτή» Μουσταφά Αραμπατζίογλου, ο οποίος είπε ότι παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας των βουκουφίων ενοικιάζεται σε χαμηλές τιμές, εντούτοις οι ενοικιαστές δεν καταβάλλουν το ενοίκιο, με αποτέλεσμα τα χρωστούμενα στο τμήμα βακουφίων να φτάσει στα 16 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 4 εκατ. Ευρώ). Γράφει, ακόμα, ότι το «υπουργικό συμβούλιο», κατά τη χθεσινή του συνεδρία, ψήφισε τον προϋπολογισμό των κατεχομένων. Αλλού αναφέρει ότι «δικαστήριο» στα κατεχόμενα καταδίκασε σε 4 χρόνια ποινής φυλάκισης τον οδηγό του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα εξάχρονο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Η πικρία των ασθενών», αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο «κρατικό» νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου, όχι μόνο είναι κακή η κτιριακή κατάσταση και πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια των ασθενών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό να φροντίσει τους ασθενείς. Αλλού γράφει ότι σε τέσσερα χρόνια ποινής φυλάκισης καταδικάστηκε ο Ομέρ Ακάν, ο οποίος στις 16 Ιουνίου του 2016 παρέσυρε με το όχημά του και τραυμάτισε θανάσιμα 6χρονο μαθητή στον δρόμο Λεύκας – Μόρφου. Αναφέρει, ακόμα, ότι το «υπουργικό συμβούλιο» ενέκρινε κατά τη χθεσινή του συνεδρία τον προϋπολογισμό των κατεχομένων για το 2018.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Έδειξε την έξοδο στον Μπερόβα», γράφει ότι η ανακοίνωση της διεξαγωγής των «εκλογών» προκάλεσε διάφορες ανακατατάξεις στα κόμματα και ένα από τα κόμματα είναι και το τ/κ Δημοκρατικό Κόμμα, όπου ο ηγέτης του Σερντάρ Ντενκτάς ζήτησε την παραίτηση του στελέχους και «υπουργού παιδείας» Οζντεμίρ Μπερόβα. Αλλού γράφει ότι ρεκόρ αποτελεί ο αριθμός των φυλακισμένων στις φυλακές στα κατεχόμενα, αφού οι εγκαταστάσεις κτίστηκαν για να φιλοξενούν 175 άτομα, ενώ αυτήν τη στιγμή φιλοξενούν 500 άτομα. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη τριών ατόμων με την κατηγορία ότι ενοχλούσαν και δημιουργούσαν φασαρία σε αεροσκάφος.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Στο ΚΕΕ όλα βρίσκονται στα χέρια των μελών», αναφέρεται στις εσωτερικές διαδικασίες στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας εν όψει των «εκλογών» και γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία, συζητήθηκε ο νέος «νόμος» περί πρόωρων «εκλογών». Γράφει, ακόμα, ότι αποτελεί ντροπή η κατάσταση στα τείχη στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου πολλά σημεία έχουν καταρρεύσει, με τους αρμοδίους να μην προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες επιδιόρθωσής τους. Προβάλλει, ακόμα, τη σύλληψή τριών ατόμων με την κατηγορία ότι δημιουργούσαν προβλήματα και έκαναν φασαρία κατά την απογείωση αεροσκάφους.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Επί τάπητος το σχέδιο δράσης», γράφει ότι μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σχετικά με τα 80 παιδιά τα οποία δεν φοιτούν σε σχολεία λόγω έλλειψης θέσεων, οι «αρμόδιες υπηρεσίες» έχουν απαντήσει άμεσα, ανακοινώνοντας την ετοιμασία ενός σχεδίου δράσεως για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία στην κατεχόμενη Κερύνεια. Γράφει, ακόμα, ότι σε τέσσερα χρόνια ποινής φυλάκισης καταδικάστηκε ο Ομέρ Ακάν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θανάσιμο τραυματισμό 6χρονου μαθητή. Αναφορά γίνεται και στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη «προέδρου» του διοικητικού συμβουλίου του παράνομου ραδιοσταθμού Μπαϊράκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα