Διεργασίες ενδιάμεσου χώρου για κοινή συνάντηση

Συνέχεια στις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο ενόψει προεδρικών εκλογών δίνουν την ερχόμενη Παρασκευή ΔΗΚΟ και Κίνημα Αλληλεγγύη. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για κάθοδο στις προεδρικές εκλογές με ένα κοινό υποψήφιο.

Επικρατεί αισιοδοξία πως η διαδικασία των επαφών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου θα καταλήξει σε ένα κοινό προεκλογικό πρόγραμμα με υποψήφιο που θα νικήσει όπως

εκτιμούν τις προεδρικές εκλογές του 2018. Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα θα επιχειρηθεί προσπάθεια για συνάντηση μεταξύ των ηγεσιών ΔΗ.ΚΟ ΕΔΕΚ Αληλεγγύης Οικολόγων και με την Συμμαχία η οποία το τελευταίο διάστημα κρατά αποστάσεις από τις κοινές εκδηλώσεις.Η παρουσία της Συμμαχίας σε μια ενδεχόμενη κοινή συνάντηση κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική αφού με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται όπως είναι η επιδίωξη για συνοχή γύρω από μια υποψηφιότητα. Το ΔΗΚΟ μετά την συνάντηση με την Αληλεγγύη θα ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών του με το κίνημα οικολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει επί χάρτου σχεδιασμοί με στόχο την κοινή συγκέντρωση των δυνάμεων του Ενδιάμεσου χώρου η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί εν κρυπτώ αλλά δημόσια.Στελέχη κομμάτων με τους οποίους μιλήσαμε θεωρούν πως μιά τέτοια κίνηση πέραν από τα επικοινωνιακά μηνύματα έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα τονίζοντας με έμφαση

Τον πρώτο λόγο

Είναι δεδομένη η πεποίθηση πως εάν ο υποψήφιος του Κέντρου καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, έχοντας απέναντί του κατά πάσα πιθανότητα τον Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει αποκτήσει αυτομάτως και τον πρώτο λόγο στην μάχη της δεύτερης Κυριακής.

Εν τω μεταξύ ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις Προεδρικές του 2018 κατέρχεται ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης.Θα κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ,αφού εξελέγη από τη γενική συνέλευση χωρίς ανθυποψήφιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα