Α.Κυπριανού: Ο ΠτΔ συζητά παραμονή μικρού-ευέλικτου στρατού

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν απόψε στην εκπομπή του Σίγμα, «Σίγμα Κάλπη», οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού, λίγες μόνο μέρες πριν τις Βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου .

Μεταξύ των θεμάτων που είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον ήταν αυτά του ΓΕΣΥ, του Κυπριακού αλλά και της Οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής.

Έντονες τοποθετήσεις με τις κατηγορίες να δίνουν και να παίρνουν μεταξύ των δυο ηγετών. "Διαζύγιο από την κοινωνική πραγματικότητα,

πήρε ο ΔΗΣΥ", σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού. Για κουτσούρεμα των συντάξεων κατηγόρησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, το ΑΚΕΛ.

Σε σχέση με το Κυπριακό ο κ. Κυπριανού σημείωσε, ότι μετά λύπης του παρατηρεί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συζητά θέσεις που δεν έχουν την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο στηρίζει με απόφαση του την αποστρατικοποίηση ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζητά κάτι άλλο σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, για μικρό και ευέλικτο στρατό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι δεν είναι ανάθεμα η συνεργασία στο Κυπριακό, καθώς πρόκειται για εθνικό ζήτημα και όλοι πρέπει να συνεργαστούν για μια βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση.

Κύριο ζήτημα στις αντιπαραθέσεις απετέλεσε επίσης η μη εφαρμογή του ΓΕΣΥ μέχρι σήμερα. Ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι όταν κυβερνούσε το ΑΚΕΛ, είχαν καταλήξει σε σχέση με το ΓΕΣΥ , απλά αυτό που έμενε να γίνει είναι το να προχωρήσουν στην υλοποίηση. Κατηγόρησε δε τον κ. Νεοφύτου για συμφέροντα και προώθηση των ασφαλιστικών σε σχέση με το ΓΕΣΥ.

"10 του Γενάρη του 2017 θα απολυθούν οι οπλίτες της 2015Β" σύμφωνα με δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε ερώτημα ότι τάζουν σε 15000 άτομα, τις 3000 θέσεις οπλιτών που έχει προκηρύξει η κυβέρνηση, ο κ. Αβέρωφ δήλωσε "Μακάρι να βρεθούν 3000 άτομα. Σε προηγούμενη προκήρυξη για ΕΠΥ, αν δεν ήταν οι εξ Ελλάδος θα ψάχναμε ακόμα...αλλά θα βρούμε τις 3000 άτομα."

Keywords
Τυχαία Θέματα