Χρήσιμο εργαλείο για τις εκλογές από το ΤΕΠΑΚ

Το ΤΕΠΑΚ ανακοίνωσε ότι την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής καμπάνιας για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 22 Μαΐου ξεκίνησε τη λειτουργία της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.choose4cyprus.com, η πλατφόρμα σύμβουλου ψήφου «Choose4Cyprus».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,

οι πολίτες της Κύπρου έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τη διαδραστική, ψυχαγωγική και ενημερωτική εφαρμογή Choose4Cyprus να ανακαλύψουν το βαθμό εγγύτητας των πολιτικών τους θέσεων με τις θέσεις των κομμάτων σε μία εκλογική αναμέτρηση στην οποία η αποχή και η έλλειψη ενδιαφέροντος των πολιτών αποτυπώνεται στις μέχρι τώρα δημοσιευμένες έρευνες κοινής γνώμης.

Διευκρινίζεται ότι οι χρήστες καλούνται να απαντήσουν σε 20 ερωτήσεις, οι οποίες αναφέρονται σε κρίσιμα σημεία της δημόσιας πολιτικής συζήτησης και αφορούν σε καίριες θεματικές όπως η οικονομία, η κοινωνία και τα εθνικά ζητήματα και στη συνέχεια λαμβάνουν τα ποσοστά συσχέτισης της θέσης τους με τις αντίστοιχες θέσεις των κομμάτων.

Αναφέρεται επίσης ότι οι θέσεις των κομμάτων έχουν κωδικοποιηθεί από εξειδικευμένους ερευνητές στον τομέα του πολιτικού ανταγωνισμού στην Κύπρο και τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε γραφήματα που αναπαριστούν την εγγύτητα των θέσεων των χρηστών με εκείνη των κομμάτων, τα ποσοστά συνάφειας με τα κόμματα, αλλά και την τοποθέτηση των χρηστών στον πολιτικό χάρτη σε συνδυασμό με όλα τα κόμματα.

Επικεφαλής του σχεδιασμού και της υλοποίησης της πλατφόρμας είναι το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο πλαίσιο της ερευνητικής κοινοπραξίας «Preference Matcher» που απαρτίζεται από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, το Πανεπιστήμιο του Twente και το ΤΕΠΑΚ.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι η εφαρμογή Choose4Cyprus είναι αμιγώς ακαδημαϊκό έργο και δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα, κίνημα ή επιχειρηματικό φορέα και η πρωτοβουλία είναι μη κερδοσκοπική και στηρίζεται σε ερευνητικούς πόρους από τα εμπλεκόμενα πανεπιστήμια και τα δεδομένα θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά σε ακαδημαϊκές έρευνες και αναλύσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα