Διασπάθιση χρήματος στην Υγεία καταγγέλει ο Υπουργός

Κακή διαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον τομέα της Υγείας, κατάγγειλε ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Παμπορίδης, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του υπουργείου του για το 2017.

Όπως υποστήριξε, ο τομέας της Υγείας πάσχει από πολύ κακή διαχείριση και διασπάθιση χρήματος, η οποία όπως είπε αιτιάται στη γραφειοκρατία, η οποία εκκολάπτει τη διαφθορά.

Ως παράδειγμα, ο Υπουργός,

ανέφερε τη συνταγογράφηση φαρμάκων που δίνονται στα παράθυρα των κρατικών νοσηλευτηρίων, ενώ οι γιατροί τείνουν να συνταγογραφούν περισσότερα φάρμακα, αφού τα έξοδα δεν επωμίζονται οι ίδιοι.

Όσον αφορά στη μεταρρύθμιση, ο κ. Παμπορίδης τόνισε ότι αυτή πρόκειται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά που επιτρέπουν τη δημιουργία εστιών μόλυνσης, επιφέροντας εξοικονομήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας σημειώνει αύξηση της τάξεως του 2,2% για το 2017, λόγω αύξησης κατά €10,4 εκ. του μισθολογίου. Βάσει των όσων κατέθεσε στην Επιτροπή ο Υπουργός, οι συνολικές προϋπολογιζόμενες δαπάνες για το 2017 ανέρχονται σε €555,2 εκ. σε σύγκριση με €543 εκ. το 2016 παρουσιάζοντας αύξηση €12,2 εκ. ή ποσοστό 2,2%, ενώ οι αναπτυξιακές δαπάνες ανέρχονται σε 23,9 εκ. ενώ οι τακτικές δαπάνες ανέρχονται σε €531,3 εκ. αυξημένες κατά 2,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα