Διάψευση Κομισιόν για επανεξέταση ποσοστώσεων στο προσφυγικό

Την ώρα που η Ευρώπη έχει βυθιστεί στη διαφωνία για το πώς θα απαντήσει στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μεταπολεμικά, η Κομισιόν υπογραμμίζει πως δεν υποχωρεί την πρότασή της για ανακατανομή βάσει ποσοστώσεων εν όψει των συναντήσεων κορυφής.

Παράλληλα, και ενώ η Ουγγαρία δέχεται βέλη κριτικής για τις εικόνες μάχης στον φράχτη, οι αριθμοί που κινούνται σε Κροατία και Γερμανία φουσκώνουν και υπογραμμίζουν την πιεστικότητα του προβλήματος.

H εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα διέψευσε το πρωί της Πέμπτης

πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφεται πλέον σε σχήμα εθελοντικού, αντί για υποχρεωτικού, σχήματος για ανακατανομή προσφύγων σε όλη την ΕΕ, όπως είχε αναφέρει την προηγούμενη ημέρα το Reuters.

«Αναφορές στα ΜΜΕ πως η Κομισιόν αποσύρει την πρόταση για υποχρεωτική επανεγκατάσταση προσφύγων είναι λανθασμένες, ο Γιούνκερ υπερασπίζεται την πρότασή μας» έγραψε η Αντρέεβα στο Twitter.

Στη Γερμανία, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφτασε την Τετάρτη διπλασιάστηκε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής γερμανικής αστυνομίας, την Τετάρτη έφτασαν στη Γερμανία 7.266 πρόσφυγες και μετανάστες. Την προηγούμενη ημέρα, ο αριθμός βρισκόταν σε 3.442. Οι περισσότεροι περνούσαν στη Γερμανία από την Αυστρία, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Από το βράδυ της Τετάρτης επίσης είχαν ξεκινήσει συνοριακοί έλεγχοι και στα σύνορα με την Τσεχία, όπως επιβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στον κύριο οδικό άξονα που συνδέει Πράγα και Δρέσδη.

Από την πλευρά της, η Δανία ανέφερε πως είναι πρόθυμη να συμβάλλει με κεφάλαια στην ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, διαθέτοντας 100 εκατ. ευρώ φέτος και τον επόμενο χρόνο.

Η Κοπεγχάγη ωστόσο επανέλαβε πως δεν θα πάρει μέρος σε σχήμα υποχρεωτικής κατανομής προσφύγων, αλλά ανέφερε πως θα δεχθεί σε εθελοντική βάση επιπλέον 1.000 πρόσφυγες «υπό την προϋπόθεση πως η ΕΕ θα καταλήξει σε κοινή λύση», όπως τόνισε η αρμόδια υπουργός Ίνγκερ Στόιμπεργκ.

Ξημερώματα της Πέμπτης, η γαλλική αστυνομία απομάκρυνε επίσης αριθμό μεταναστών που διέμεναν για καιρό σε σκηνές στον σταθμό του Οστερλίτς στο Παρίσι. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε κέντρο διαμονής προσφύγων, σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία.

Πηγή - news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα