Διάλεξη Ναμί στο LSE ως «Υπουργού Εξωτερικών της ΤΔΒΚ»

Σε φοιτητές και προσωπικό του London School of Economics περιορίστηκε, με απόφαση της τελευταίας στιγμής, διάλεξη του Οζντίλ Ναμί το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η απόφαση ελήφθη λόγω «προειδοποιήσεων» που προκάλεσαν ανησυχίες για την ασφαλή διεξαγωγή της διάλεξης.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του λονδρέζικου πανεπιστημίου αρνήθηκαν να διευκρινίσουν την ακριβή φύση των ανησυχιών που οδήγησαν στη λήψη της απόφασης. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε

αλλάξει η αίθουσα του πανεπιστημίου στην οποία παραχωρήθηκε η διάλεξη, λόγω «απρόβλεπτων συνθηκών».

Αρχικά η εκδήλωση ήταν δημόσια και χωρίς την ανάγκη κράτησης θέσης ή εισιτηρίου, με αποτέλεσμα στο LSE να μεταβούν πολλά μέλη της οργανωμένης και μη τουρκοκυπριακής κοινότητας του Λονδίνου, καθώς και δημοσιογράφοι. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους, ωστόσο, δεν τους επετράπη να παρακολουθήσουν τη διάλεξη.

Η πρόσκληση εκ μέρους του τμήματος Σύγχρονων Τουρκικών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE αποκαλούσε τον κ. Ναμί «Υπουργό Εξωτερικών της ΤΔΒΚ”.

Τίτλος της ομιλίας που τελικά δόθηκε ενώπιον κάποιων δεκάδων φοιτητών του πανεπιστημίου ήταν «Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τις κυπριακές συνομιλίες». Της εκδήλωσης προήδρευσε ο ακαδημαϊκός του LSE, ερευνητής σε θέματα πολιτικής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Δρ Τζέιμς Κερ-Λίντσεϊ.

Σύμφωνα με την περιγραφή της εκδήλωσης, ο κ. Ναμί «μοιράστηκε τις σκέψεις του για τις επερχόμενες προκλήσεις και για το πώς πρέπει να προσεγγιστεί το θέμα των υδρογονανθράκων και των συνομιλιών για συνολική λύση, ώστε οι δύο πλευρές να μπορέσουν επιτέλους να πετύχουν τον λανθάνοντα στόχο της λύσης του Κυπριακού προβλήματος τους επόμενους μήνες».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα