ΚΟΤ: Διακοπή του Συμβολαίου του Χαννίδη αποφάσισε το ΔΣ

Τέσσερεις μήνες μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΤ για άρση της εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπο του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, Μάριου Χαννίδη, μια τελική απόφαση έρχεται να συμπληρώσει ένα πολύμηνο σίριαλ διαμάχης, πολιτικών παρεμβάσεων, δηλώσεων και διαφωνιών με πολλά επεισόδια στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το InBusiness το ΔΣ έλαβε απόφαση διακοπής συμβολαίου του κ. Χαννίδη, με βάση επιστολή που έστειλε τρεις εβδομάδες προηγουμένως και βασιζόταν σε παρακοή αποφάσεων, μη εκτέλεση

αποφάσεων του ΔΣ από πλευράς Μάριου Χαννίδη, πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του αλλά και σειρά αρνητικών συμπεριφορών του γενικού διευθυντή ως προϊστάμενου στον ΚΟΤ.

Μάλιστα, αφού ο γενικός διευθυντής του ΚΟΤ έλαβε την επιστολή απάντησε πως χρειάζεται χρόνο για να τοποθετηθεί επ’ αυτής, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το ΔΣ.

Δόθηκε στον κ.Χαννίδη διάστημα δύο εβδομάδων να απαντήσει για τα όσα του καταλογίζονται και να τοποθετηθεί ενώπιον του ΔΣ στη χθεσινοβραδυνή συνεδρία.

Παρόλα αυτά, δεν παρέστη στη συνεδρία αλλά αντίθετα απέστειλε γραπτώς, προς όλα τα μέλη του ΔΣ, τις απαντήσεις σε όσα του προσάπτει το συμβούλιο του ΚΟΤ.

«Ετσιθελική απόφαση»

Για υλοποίηση μιας προειλημμένης, ετσιθελικής και παράνομης απόφασης κάνει λόγο κάνει λόγο ο ίδιος ο Μάριος Χαννίδης, με πολιτικό μάλιστα χρώμα.

Απαντώντας στα όσα του καταλογίζει το Δ.Σ του οργανισμού, ο κ.Χαννίδης, αναφέρει πως απέστειλε επιστολή 239 σελίδων στα μέλη του Δ.Σ, στην οποία αντικρούει σημείο προς σημείο τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Θεωρεί δε, πως το Δ.Σ δεν μπήκε στον κόπο να αναγνώσει την εν λόγω επιστολή όπως δεν ασχολήθηκε ούτε και με 5 προηγούμενες που εστάλησαν και κοινοποιήθηκαν στο Υπ.Τουρισμού.

Στην τελευταία γραπτή προσπάθεια επικοινωνίας με το Δ.Σ, ο Μάριος Χαννίδης, αναφέρεται εκτενώς στα επιδόματα προσωπικού εξωτερικού για τα οποία κατηγορείται πως ξόδευε αλόγιστα, σημειώνοντας πως αυτά εκκρεμούν από το 2005, ενώ ο ίδιος διορίστηκε το 2012.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Γ.Δ είχε ζητήσει να διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα για τα όσα του προσάπτονται, κάτι που όπως λέγει δεν έγινε ποτέ.

Τώρα, ο Μάριος Χαννίδης προειδοποιώντας πως η εκπαραθύρωση του, όπως αναφέρει, δημιουργεί προηγούμενο στη δημόσια υπηρεσία, έστειλε επιστολές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τον Γ. Εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβουν για διατήρηση νομιμότητας και κανόνων χρηστής διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα