Διαγωνισμός φαγητού μέχρι σκασμού στην Ιαπωνία

Μια παράδοση 300 χρόνων που θέλει τους συμμετέχοντες σε διαγωνισμό να τρώνε noodles μέχρι σκασμού, αναβιώνει στην βόρεια Ιαπωνία.

Ο διαγωνισμός γίνεται με τους συμμετέχοντες να τρώνε όσα περισσότερα μπωλ με noodles. Νικητής είναι αυτός που καταφέρνει να φάει τα περισσότερα, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους σε παραίτηση. Όλο αυτό θα πρέπει να γίνει

και με ταχύτητα καθώς στην Ιαπωνία εξασκούνται και σε αυτό το κομμάτι.

Τέτοιας μορφής διαγωνισμοί γίνονται κάθε χρόνο στις πόλεις Hanamaki and Morioka. Στις 6 Νοεμβρίου η πόλη Morioka φιλοξενεί τον 31ο πανιαπωνικό διαγωνισμό φαγώματος Noodles με ταχύτητα. Στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν 176 άτομα από όλη την Ιαπωνία.

Ο διαγωνισμός έχει τις ρίζες του στον 17ο αιώνα, όταν ένας τοπικός άρχοντας, πήγε σε ένα πανδοχείο και δεν βρήκε φαγητό παρά μόνο κρύα noodles. Καταβρόχθιζε με μανία το ένα μπωλ μετά το άλλο και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του διαγωνισμού. Η ταχύτητα και η διάθεση με την οποία καταβρόχθιζε τα noodles ο άρχοντας προκάλεσε το θαυμασμό των θεατών, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν το θεσμό αυτό.

Το σημερινό ρεκόρ είναι 559 μπωλ από noodles.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους ακόμα και εκτός διαγωνισμών, καθώς υπάρχουν ολόχρονα προσφορές για all you can eat σε διάφορα εστιατόρια της Ιαπωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα