Διαφωνεί με τις διεργασίες στον ενδιάμεσο ο Διομήδους

Σε νέες καταγγελίες για κατασυκοφάντηση και λασπολογία προέβη ο ΓΓ της ΔΕΟΚ
Όλες οι αιτιάσεις και οι προβληματισμοί του κ. Διομήδους έχουν απαντηθεί, ανταπαντά η επίσημη ΕΔΕΚ, καλώντας όλες τις κομματικές οργανώσεις να μείνουν έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση, όπως πράττει το κόμμα

Σε νέες καταγγελίες για υπόγεια εκστρατεία λασπολογίας και κατασυκοφάντησής του προέβη χθες ο ΓΓ της ΔΕΟΚ και υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Διομήδης Διομήδους.

Ο κ. Διομήδους, μιλώντας στο ΡΙΚ και κληθείς να αναφερθεί στους ισχυρισμούς που προέβαλε προχθές διά σχετικής ανακοίνωσής του στον Τύπο, επανέλαβε ότι κάποια άτομα, από την ημέρα που εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, έχουν αποδυθεί σε μια εκστρατεία υποκίνησης ψιθύρων και λάσπης εναντίον του, προκειμένου να πλήξουν το ήθος και την πολιτική του αξιοπρέπεια.

Παρότι δεν προέβη σε ονομαστικές αναφορές, άφησε, εμμέσως πλην σαφώς, αιχμές ότι αυτή η προσπάθεια σχετίζεται με τις εσωκομματικές εκλογές στην ΕΔΕΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Ο κ. Διομήδους υπεραμύνθηκε του έργου στη ΔΕΟΚ, λέγοντας ότι, με βάση αρχές, ήθος και εντιμότητα, η Οργάνωση κατάφερε να αναδειχθεί στην τρίτη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, παραστάτης στον αγώνα τους για διαφύλαξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων, μακριά από σκάνδαλα ή επιλήψιμες και αδιαφανείς διαδικασίες.

Εξέφρασε, παράλληλα, κάθετη διαφωνία για τον τρόπο που το Κίνημα πορεύεται στο θέμα των προεδρικών εκλογών του 2018, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει τη νέα ηγεσία και τα νέα συλλογικά όργανα που θα προκύψουν από το εκλογικό συνέδριο σε προειλημμένες αποφάσεις.

Εκείνο που χρειάζεται, υπογράμμισε, είναι η ΕΔΕΚ, αφού ολοκληρώσει τις συνεδριακές της διαδικασίες, να διαμορφώσει μια πρόταση διακυβέρνησης, προσδιορίζοντας ποια διακυβέρνηση και ποιον υποψήφιο πρόεδρο θέλει για την επερχόμενη πενταετία, με κύριους άξονες το Κυπριακό και την εσωτερική πολιτική (οικονομία, κοινωνική πολιτική), και έπειτα να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις και συμφωνία με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου.

Συνδιαμόρφωση στρατηγικής
Σ’ αυτήν τη διαδικασία, υπέδειξε, πρέπει να έχουν άμεσο ρόλο και συμμετοχή η βάση, τα μέλη και τα στελέχη της ΕΔΕΚ, οι οποίοι, μαζί με την ηγεσία που θα προκύψει στο εκλογικό συνέδριο, να συνδιαμορφώσουν το στρατηγικό πλαίσιο και τις επιλογές για τις προεδρικές εκλογές και την επόμενη κυβερνητική πενταετία, όπως γινόταν διαχρονικά ενόψει των προεδρικών αναμετρήσεων.

Όλα αυτές τις απόψεις και τους προβληματισμούς τα υπέβαλε, διευκρίνισε περαιτέρω ο ΓΓ της ΔΕΟΚ, δι’ επιστολής του στο Πολιτικό Γραφείο, το οποίο συνεδρίασε προχθές με θέμα τις επί θύραις συνεδριακές διαδικασίες και την πορεία προς τις προεδρικές εκλογές, χωρίς να λάβει απάντηση, όπως υποστήριξε, από κανέναν.

Διαμήνυσε, δε, ότι η ΕΔΕΚ δεν είναι δεδομένη για κανέναν στις προεδρικές εκλογές και κανείς δεν μπορεί να «εκχωρήσει» την υποστήριξή της ερήμην της κομματικής βάσης των συλλογικών οργάνων.

Τι απαντά η ΕΔΕΚ
Στις καταγγελίες του κ. Διομήδους απάντησε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου, επισημαίνοντας ότι, όπως το συντεταγμένο κόμμα μένει έξω από την προεκλογική εκστρατεία για το εκλογικό συνέδριο, το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και όλες οι θεσμικές οργανώσεις του Κινήματος, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΟΚ.

Απέρριψε, επιπρόσθετα, τις αιτιάσεις του κ. Διομήδους, ότι δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στα όσα αναφέρει στην επιστολή του προς το Πολιτικό Γραφείο, ξεκαθαρίζοντας ότι έχουν δοθεί απαντήσεις στην προχθεσινή συνεδρία του σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα