Διαδοχικές επαφές Τουρκές στα κατεχόμενα

Μέσα σε 5 ώρες, είδε χωριστά τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, εντός και εκτός "βουλής", και τον «υπουργό εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο Τουγρούλ Τουρκές χθες στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα.


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, επρόκειτο για πεντάωρες "διαπραγματεύσεις" και από την τουρκική «πρεσβεία» πέρασαν διαδοχικά ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουρφάν Ερχιουρμάν, ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ και τα εκτός «βουλής» κόμματα, ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι, ο πρόεδρος του κόμματος της Αναγέννησης, Ερχαν Αρικλί και ο πρόεδρος του

κόμματος Κοινοτικής Σωτηρίας, Μεχμέτ Τσακιτζί.

Ο κ. Όζερσαι δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι βρίσκονται σε διάλογο με την Τουρκία τόσο για το Κυπριακό όσο και για άλλα θέματα και πρόσθεσε ότι περνούμε μια περίοδο που είναι απαραίτητος ο υγιής διάλογος. Στον κ. Τουρκές εξέφρασαν, πρόσθεσε, κάποιες σκέψεις, απόψεις και ανησυχίες σε ορισμένα θέματα εν όψει της Διάσκεψης στην Ελβετία.

Η κάθε συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ η συνάντηση του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού, αρμόδιου για θέματα Κύπρου με τον "υπουργό εξωτερικών", μισή ώρα. Ο κ. Τουρκές δήλωσε πριν τη συνάντηση με τον κ. Ερτουγρούλογλου ότι ήθελε να ακούσει τις απόψεις όλων των κομμάτων πριν τη Διάσκεψη στην Ελβετία, αλλά συζήτησαν και άλλα προβλήματα του ψευδοκράτους.

Παρόντες από τουρκικής πλευράς ήταν επίσης ο «πρέσβης» Ντεριά Κανμπάλι και ο πρόξενος Μεχμέτ Απάκ.

Ο Τούρκος αξιωματούχους αναχώρησε χθες βράδυ για την Άγκυρα μαζί με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αλλάζοντας το πρόγραμμά του, αφού είχε ανακοινωθεί πως θα αναχωρούσε σήμερα από τα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα