Δεν μειώνονται οι μισθοί το 2017 λόγω ΑΤΑ

Καμία μείωση στους μισθούς των εργαζομένων λόγω της Αρνητικής Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), δεν θα γίνει για το 2017, καθώς η ΟΕΒ αποδέχτηκε τη σχετική έκκληση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η ΟΕΒ προς την κα Αιμιλιανίδου, η Ομοσπονδία θέτει εαυτόν στη διάθεση της Υπουργού, προκειμένου να αρχίσει εντατικός διάλογος ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα συνολικά και να υπάρξει μια καθολική πολιτική, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, δεν εγκαταλείπει ούτε στο ελάχιστο τις επί της ουσίας προτάσεις της, αλλά ούτε και τη θέση της για την κατάργηση του θεσμού της ΑΤΑ τον οποίο θεωρεί αναχρονιστικό.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που οι προσπάθειες της Υπουργού δεν οδηγήσουν σε συμφωνία εντός των χρονικών πλαισίων, τα μέλη της θα κληθούν να υλοποιήσουν τις πρόνοιες που περιλαμβάνονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η Υπουργός Εργασίας, ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ για τη θετική αντιμετώπιση της πρότασής της, που αφορά τη μη εφαρμογή οποιασδήποτε μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων λόγω Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), κατά τη διάρκεια του 2017.

Η κα Αιμιλιανίδου διαβεβαιώνει παράλληλα, ότι θα συνεχίσει εντατικά τον διάλογο για την τελική ρύθμιση της ΑΤΑ, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα