Δεν αποδέχεται μεταβατικές περιόδους στο κυπριακό η ΕΔΕΚ

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετιίζει την θέση της Ελλάδας για για λύση σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο χωρίς συνομοσπονδιακή μορφή, τουρκικές εγγυήσεις και στρατεύματα.

Επιπρόσθετα παραθέτουν τις θέσεις της ΕΔΕΚ

σύμφωνα με τις οποίες:

Δεν πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές περίοδοι.Πριν την εφαρμογή οποιαδήποτε λύσης, οι δύο πλευρές θα πρέπει να εκπληρώσουν και να ολοκληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν. Μέχρι την εφαρμογή της λύσης να υπάρχει επέκταση του σημερινού καθεστώτος.Στην οποιαδήποτε περίοδο μετά την εφαρμογή της λύσης, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε παραμονή τουρκικών στρατευμάτων ούτε και την κυκλοφορία της τουρκικής λίρας στην υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση περιοχή.Η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στο να λειτουργήσει ενδιάμεσο κράτος το οποίο θα αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του νέου πολιτειακού μορφώματος που θα προκύψει από τη λύση, όπως αυτό επεξεργάζεται από διάφορους κύκλους, με συμμετοχή, δυστυχώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ότι αφορά τη διεθνή διάσκεψη, σταθερή και πάγια θέση της ΕΔΕΚ είναι σε αυτή συμμετάσχουν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Κυπριακή Δημοκρατία. Η οποιαδήποτε διάσκεψη χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας ισοδυναμεί με ληξιαρχική πράξη θανάτου της και δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα