Δεύτερο αίτημα έκδοσης των 8 προς την Ελλάδα από Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Αττάλεια, σχετικά με την απόφαση μη έκδοσης των 8 στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε ότι η Τουρκία εξετάζει, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο αναστολής της διμερούς συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων.

Δεύτερο αίτημα

Δεύτερο αίτημα έκδοσης απέστειλε σήμερα στην Ελλάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης

της Τουρκίας, ζητώντας την έκδοση και την προσωρινή σύλληψη των 8 στρατιωτικών, που φέρονται να εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Βάση για το δεύτερο αίτημα έκδοσης αποτελεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες το βράδυ από τον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης. Το ένταλμα στάλθηκε αμέσως στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο το μετάφρασε και υπέβαλε σήμερα το δεύτερο αίτημα έκδοσης προς την Ελλάδα.

Λεπτομέρειες για το τί περιέχει ο νέος φάκελος, που θα μπορούσε να ανατρέψει την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο πιθανότατα να υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις που θα στοιχειοθετούν την ενοχή των Τούρκων στρατιωτικών για την εμπλοκή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι στην Τουρκία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα στείλει επιστολή στην ιντερπόλ για να εκδώσει κόκκινο δελτίο για τη σύλληψή τους.

Η είδηση μεταδόθηκε ως έκτακτη εδώ σε όλα τα τουρκικά κανάλια.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα