Χριστός Ανέστη χωρίς ιερέα για πιστούς στην Κισσόνεργα

«Χριστός Ανέστη» χωρίς ιερέα έψαλαν, το βράδυ της Ανάστασης, όσοι βρέθηκαν στην εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα, στην Πάφο. Άκουγαν μάλιστα τη λειτουργία από ψηφιακό δίσκο σε αυτοκίνητο!

Μια διαφορετική Ανάσταση, βίωσαν το βράδυ του Σαββάτου, οι κάτοικοι του χωριού Κισσόνεργας, στην Πάφο. Ενώ προσήλθαν στον ιερό ναό, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα, με αισθήματα κατάνυξης και δέους για να παρακολουθήσουν τον «καλό λόγο», ο ιερέας τους ανακοίνωσε ότι

η θεία λειτουργία δεν θα πραγματοποιηθεί και εγκατέλειψε το ναό.

Ο λόγος που ώθησε τον ιερέα στα άκρα; Η καθυστέρηση στο άναμα της λαμπρατζιάς. Οι πιστοί παρέμειναν ωστόσο στην εκκλησία συνεχίζοντας την λειτουργία μόνοι τους και ψάλλοντας το αναστάσιμο μήνυμα ακούγοντας τη λειτουργία από cd που τοποθέτησαν σε όχημα.

Ο ιερέας από την άλλη τελικά λειτούργησε σε δεύτερη κοντινή εκκλησία της κοινότητας, τον Άγιο Κόνωνα.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ο Ιερέας εκτέλεσε ορθώς της οδηγίες που δόθηκαν από τον ίδιο και ορθώς έπραξε όπως έπραξε.

Η κοινοτική αρχή εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις ενάντια στον ιερέα δεν έχουν κοπάσει.

Από την πλευρά του ο Ιερέας, που επιτελεί μεγάλο πνευματικό έργο στην Πάφο, ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα