Κλητεύονται ξανά Κακουργιοδικείο Χριστόδουλος & Βγενόπουλος

Καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την Δευτέρα (25 Ιουλίου) το κατηγορητήριο που αφορά δωροδοκία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

Όπως είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες μέρες, ήταν θέμα ημερών οι κυπριακές αρχές να προχωρήσουν στην καταχώρηση του κατηγορητηρίου για την πολύκροτη υπόθεση του 1 εκατομμυρίου ευρώ, προς την εταιρεία του Χριστοδούλου.

Ο τέως διοικητής είχε καταδικαστεί

στις 27/10/2014 σε πέντε μήνες φυλάκιση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για την μια πτυχή της υπόθεσης που αφορούσε σε φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδούλου είχε προβεί σε παραδοχή σε έξι κατηγορίες που αφορούν αδικήματα φορολογικής φύσεως. Το Δικαστήριο επέβαλε, επίσης, και στην εταιρεία του κ. Χριστοδούλου (A.C Christodoulou Consultants Ltd) χρηματική ποινή ύψους 13.500 χιλιάδες ευρώ.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, εκτός από τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου, είναι:

- Η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου
- Ο πρώην σύζυγος της Ανδρέας Κιζουρίδης
- Ο Ανδρέας Βγενόπουλος
- Ο Μιχάλης Ζολώτας
- Ο Κυριάκος Μάγειρας
- Ο Μιχάλης Φόλε

Και οι εταιρείες:

- A.C Christodoulou Consultants ως νομικό πρόσωπο
- Η Focus Maritime Corp, ως νομικό πρόσωπο
- MIG

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν χρηματισμό, δωροδοκία - δωροληψία και πράξεις που υποδηλούν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας αλλά και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα