Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ινστιτούτου Κύπρου και ΚΕΒΕ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν πρόσφατα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Παπανικόλας και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φειδίας Πηλείδης, με στόχο το Μνημόνιο αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες συνεργασίες.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΙΚυ, Καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας, «αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για να επισημοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των οργανισμών μας,

που θα μας επιτρέψει να γεφυρώσουμε το κενό που υπάρχει μεταξύ της έρευνας, της καινοτομίας και της εμπορευματοποίησης».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης τόνισε ότι «ο συγκερασμός του επιχειρείν με τον ακαδημαϊκό κόσμο, μπορεί να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς της οικονομίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, παρά την υπάρχουσα συνεργασία σε μια σειρά από δραστηριότητες και έργα με πιο πρόσφατο το έργο STS-MED, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία ενός πιλοτικού συστήματος ηλιακής ψύξης που χρησιμοποιεί κάτοπτρα τύπου Fresnel για τη συγκέντρωση της ηλιακής ακτινοβολίας, οι δύο οργανισμοί επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας για να καταστεί δυνατή η μεταφορά ταχύτερης τεχνολογίας από την ερευνητική κοινότητα στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την περαιτέρω ώθηση της καινοτομίας και τη συμβολή της στην ανάπτυξη μιας οικονομίας γνώσης στην Κύπρο.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας των δύο οργανισμών έγινε στην παρουσία της Ανδρούλλας Βασιλείου, τέως Επιτρόπου της Ε.Ε. και νυν Μέλους του Συμβουλίου των Επιτρόπων του ΙΚυ και του Δρος Πέτρου Καρεκλά, Δημάρχου Κυθρέας και Επίτιμου Επιτρόπου του ΙΚυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα