Χωριστές επαφές Τσολάκ στην Νέα Υόρκη για το Κυπριακό

Την επιθυμία της τ/κ πλευράς για λύση του Κυπριακού δήλωσε η Εμινέ Τσολάκ ότι θα μεταφέρει στις επαφές που θα έχει στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψης του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος μεταβαίνει στις ΗΠΑ, μέσω Κων/πολης, σήμερα.

Σε δηλώσεις της χθες στην Κίπρις η “υπουργός” εξωτερικών είπε ότι αναχωρεί για τις ΗΠΑ

στις 30 Σεπτεμβρίου και μίλησε για εντατικές επαφές, με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις, την στάση των Τ/κ, την αποφασιστικότητά τους για λύση και τις ανησυχίες τους. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την λύση, συμπλήρωσε.

Η “υπουργός” εξωτερικών είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιήσει διάφορες επαφές στην Ευρώπη, επειδή "οι χώρες της ΕΕ είναι πολύ σημαντικές” και “δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτές”. “Δεν μπορώ να πω ότι έχω ξεπεράσει το τραύμα του 2004. Μέσα υπάρχει πάντα η ελπίδα, νιώθω αγωνία, αλλά δεν μπορώ να πω 100% ότι θα γίνει (η λύση). Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση'.

Όσον αφορά τα οδοφράγματα Δερύνειας – Απλικίου η κ. Τσολάκ είπε ότι οι εργασίες για το άνοιγμά τους συνεχίζονται και “από αυτή τη δέσμευση δεν θα γίνει βήμα πίσω”. Για την ολοκλήρωση των εργασιών για το άνοιγμα, πρόσθεσε, χρειάζεται λίγος χρόνος και “δεν υπάρχει θέμα για μας ότι μετανιώσαμε και δεν θα ανοίξει η Δερύνεια”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα