Χωρίς δάσκαλους παιδιά δημοτικών σχολείων

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για ομαλή λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα τα οποία καθορίζουν και την εξέλιξη των μαθημάτων.

Μετά το πρωινό ρεπορτάζ του SigmaLive, ότι τα παιδιά της ΄Γ τάξης του δημοτικού σχολείο Καϊμακλίου, από τις 14 Σεπτέμβριου δεν έχουν δάσκαλο, λάβαμε νεές καταγγελίες που αφορούν το δημοτικό σχολείο Δασούπολης.

Συγκεκριμένα τα παιδιά που φοιτούν στην 6η τάξη του Δημοτικού της Δασούπολης, επίσης δεν έχουν δάσκαλο/α ακόμη.

Σε δηλώσεις

του στο SigmaLive, o Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μορφάκης Σολομωνίδης, επεσήμανε οτι το σχολείο έχει έλλειψη δύο δασκάλους.

Από το σχολείο, είπε, έχει αποσταλεί αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας απο τις 11 Σεπτεμβρίου για τις δύο αντικαταστάσεις και υπάρχει καθημερινή επαφή με τους αρμόδιους οι οποίοι ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι θα επιληφθούν άμεσα του θέματος.

Σημειώνεται ότι η άδεια της μιας εκ των δύο δασκάλων θα λήξει σε 6 βδομάδες ενώ για την άλλη, η άδεια της ισχύει μέχρι και την Παρασκευή. Οι μαθητές της 6ης τάξης ωστόσο έχουν κατανεμηθεί προσωρινά, στα υπόλοιπα τμήματα.

Όπως κατήγγειλαν εξαλλου και οι γονεις παιδιών του δημοτικού σχολείου Προδρόμου στη Λάρνακα επίσης, υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης. Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο θέσεις για αντικατάσταση δασκάλωμ

Σε εγρήγορση το Υπουργείο

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της δημοτικής εκπαίδευσης Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι κυρίως πρακτικό. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Νεοκλέους, γίνονται διεργασίες προκειμένου να επιλύεται στο εξής, πιο σύντομα το πρόβλημα με τους αντικαταστάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα