«Χορηγίες» από Δήμους σε εταιρείες και άλλους

Στοιχεία που αποδεικνύουν λανθασμένες πρακτικές αλλά ενδεχομένως και ευνοιοκρατία και χαριστική μεταχείριση της οποίας τύγχαναν και τυγχάνουν κάποιοι από την τοπική αυτοδιοίκηση φέρνει στο φως η Κυριακάτικη Σημερινή.

Οι διαχρονικές αυτές πρακτικές από Δήμους και Κοινότητες, εκτός από απώλειες σημαντικών εσόδων, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως έμμεσες χορηγίες προς ορισμένα νομικά και φυσικά πρόσωπα, σε βάρος της πλειοψηφίας των Κυπρίων πολιτών.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει έκθεση της Ελεγκτικής

Υπηρεσίας για το Δήμο Λευκωσίας, στην οποία περιλαμβάνονται ονόματα νομικών προσώπων που θα έπρεπε αλλά δεν τους επιβάλλονται συγκεκριμένα τέλη και δικαιώματα. Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 2011 μέχρι 2014.

Μεταξύ άλλων διαπιστώνονται εκπτώσεις και διαγραφές φορολογιών χωρίς διαφανείς διαδικασίες, μη επιβολή άδειας επαγγελματικών υποστατικών, μη επιβολή τελών αποκομιδής σκυβάλων και κενά στο μηχανογραφημένο σύστημα του Δήμου.

Τέτοιες πρακτικές σημειώνεται στην έκθεση, παρατηρούνται και σε αρκετούς άλλους Δήμους, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Σημαντικές ελαφρύνσεις έγιναν και σε πολιτικά κόμματα.

Περισσότερα στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα