Το παιχνίδι που λέγεται «Πολιτική»

Κάποτε βλέπω τις μεσημεριανές εκπομπές που τηλεφωνά ο κόσμος για να πει τον πόνο του και καταλήγω στο ίδιο απογοητευτικό συμπέρασμα.

Σε κάθε τηλεφώνημα υπάρχει πάντοτε ένα παράπονο εναντίον των πολιτικών. Ποιο είναι αυτό; Βεβαίως, ποιο άλλο από το ότι είναι ΟΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. Δεν με απασχολεί αν αληθεύει ή όχι. Αυτό που δεν καταλαβαίνεται είναι ότι εμείς που τους ψηφίζουμε τους ζητάμε, εμμέσως πλην σαφώς, να μας πουν ψέματα. Όσοι επιχειρούν να πουν την αλήθεια, καταλήγουν να έχουν λίγα ποσοστά ψήφων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν ότι ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ!

Όλοι είμαστε

συμμέτοχοι σε όλο αυτό το φιάσκο που λέγεται πολιτική και εξουσία. Χωρίς ψέμα δεν υπάρχει πολιτική ούτε πολιτικό παιχνίδι. Καλώς ή κακώς κάποιοι πρέπει να κυβερνούν και να παίρνουν αποφάσεις και για να γίνει αυτό ΠΡΕΠΕΙ να πουν ψέματα γιατί αν δεν πουν δεν θα τους ψηφίσουμε. Ακόμα και αυτόν που θέλει να πει την αλήθεια, τον αναγκάζουμε να γίνει όπως τους υπόλοιπους, να μας πουλήσει ένα ωραίο παραμύθι, να τον ακολουθήσουμε στον προεκλογικό του αγώνα και να πούμε του πούμε «μπράβο», «συγχαρητήρια», να τον «ττοκκαρουμε» αλά κυπριακά και μετά βγαίνουμε στις τηλεοράσεις για να παραπονεθούμε ότι είναι όλοι ψεύτες.

Πώς να μην είναι, αφού εσύ τον έκανες έτσι;

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι από την εποχή που η πολιτική έγινε επάγγελμα σταμάτησε να υπάρχει δημοκρατία και κοινωνική πολιτική. On air όλοι νοιάζονται για όλους, υπάρχει πολυφωνία, δικαίωμα ψήφου και κυρίως δημοκρατία με δικαιώματα και ελευθερίες ενώ ταυτόχρονα όλα γίνονται στα παρασκήνια με την πελατειακή σχέση να είναι η μόνη σχέση μεταξύ πολίτη και κράτους. Να είναι η μόνη που αναγκάζει τον κάθε ένα από εσάς να ψηφίσει κάποιον, διαφορετικά δεν θα ξέρατε που είναι το εκλογικό κέντρο. Ο πολιτικός καταντά ένα ανδρείκελο για μια ψήφο!

Τελικά ο πολιτικός δεν άγει αλλά ΑΓΕΤΑΙ γιατί το «φλερτάρισμα» με την καρέκλα είναι ισχυρό και το ψέμα είναι το μέσο για την κατάκτηση της!

Κατερίνα Σοφοκλέους, τριτοετής φοιτήτρια Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα