Χίος: Συναγερμός στο Λιμενικό για σύκρουση φορτηγών πλοίων

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν 9 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Χίου.

Το ένα, σημαίας Βανουάτου, έχει 13 άτομα πλήρωμα και το άλλο, σημαίας Σιγκαπούρης, 19 άτομα – όλοι τους αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές από τους πλοιάρχους για τραυματίες.

Ο καιρός στην περιοχή είναι καλός και στο σημείο σπεύδουν για παροχή βοήθειας έξι σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης, ένα ελικόπτερο Super

Puma και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα πλοία που συγκρούστηκαν ήταν κενά φορτίου. Επίσης δεν διατρέχουν κίνδυνο να βυθιστούν, ωστόσο το ένα έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

To πλοίο ΑΝΤ, με σημαία Βανουάτου, είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Ουκρανία. Το άλλο, το Potentia, είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη. H σύγκρουση σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, σε ελληνική περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου όπου επιβαίνουν 13 Τούρκοι πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πιθανότητα ο πλοίαρχος να αρνείται συνδρομή από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Τα πρώτα σκάφη του Λιμενικού έχουν ήδη φτάσει στη θαλάσσια περιοχή του ατυχήματος. 

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Κωσταράκος: Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα