Χίλιοι Μουσουλμάνοι στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν για το ραμαζάνι

Χίλια περίπου άτομα, Μουσουλμάνοι από την Τουρκία ή και άλλες χώρες οι οποίοι ζουν στα κατεχόμενα, μετέβησαν σήμερα στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα για να γιορτάσουν το ραμαζάνι.

Συνολικά 20 λεωφορεία μετέφεραν τους προσκυνητές από τις εννέα το πρωί μέσω του Οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου στις ελεύθερες περιοχές. Τα λεωφορεία συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μέχρι τον τελικό προορισμό

τους στη Λάρνακα, ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Το τέμενος έκλεισε για τους υπόλοιπους επισκέπτες λόγω της μετάβασης των προσκυνητών και η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διαθρησκευτικού διαλόγου μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και του Μουφτή των Τ/κ Ταλίπ Αταλάϊ, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας.

Στο χώρο του τεμένους λήφθηκαν από νωρίς το πρωί αυξημένα μέτρα ασφάλειας από την Αστυνομία, ενώ απαγορεύθηκε η διέλευση των δημοσιογράφων και η κινηματογράφηση του προσκυνήματος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, έγινε από πλευράς Αστυνομίας ο ανάλογος σχεδιασμός σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας τα οποία καλύπτουν την άφιξη, την παραμονή των προσκυνητών στο χώρο και την επιστροφή τους στο Οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Πρόσθεσε ότι «στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας και μέλη της Τροχαίας για σκοπούς διευκόλυνσης των προσκυνητών κατά τη μετάβαση, την παραμονή και την επιστροφή τους» στις κατεχόμενες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα