Σε απεργία καλεί τους υπαλλήλους της Ελληνικής η ΕΤΥΚ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, καλεί το σύνολο των εργαζομένων της Ελληνικής Τράπεζας, η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η οργάνωση, οι γενικές συνελεύσεις των μελών της στην Ελληνική Τράπεζα,

όπου συμμετείχαν σχεδόν 1.000 τραπεζικοί υπάλληλοι, αποφάσισαν σχεδόν ομόφωνα (99,3%) να εξουσιοδοτήσουν το διοικητικό συμβούλιό της να προχωρήσει σε όλα τα δυνατά μέτρα, περιλαμβανομένης και της απεργίας.

Σκοπός είναι να διασφαλιστούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι και να προστατευτούν από τις «ετσιθελικές» και προκλητικές ενέργειες της διεύθυνσης της τράπεζας και τις συνεχιζόμενες εκ μέρους της εξόφθαλμες και κατάφορες παραβιάσεις των μεταξύ μας συμφωνιών.

«Το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσής μας, συναισθανόμενο την ευθύνη που η μαζικότητα των γενικών συνελεύσεων και η καθολικότητα της εξουσιοδότησης για μέτρα δημιούργησαν και πιστεύοντας ακράδαντα πως ο αγώνας για κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων του συνόλου των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας είναι επιβεβλημένος, ομόφωνα υιοθέτησε, σε σημερινή του συνεδρία, τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, αναφέρει η εγκύκλιος.

Επιπλέον, η ΕΤΥΚ προειδοποιεί ότι δεν θα δεχτεί ετσιθελικές αποφάσεις οι οποίες στόχο έχουν την εργασιακή κατακρεούργηση συναδέλφων, τονίζοντας ότι δεν θα δεχτεί τη θυματοποίηση των μελών της, καθώς και την καταστρατήγηση των συμφωνιών και των δικαιωμάτων των μελών.

Επιπλέον, εκφράζει την ελπίδα ότι η διεύθυνση της τράπεζας θα συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και έστω και την υστάτη θα αναθεωρήσει τις θέσεις και τις απαράδεχτες αποφάσεις της.

«Εάν όμως, παρ’ ελπίδα, η διεύθυνση της τράπεζας συνεχίσει να επιδεικνύει ασέβεια στις υφιστάμενες συμφωνίες και κυρίως στο ίδιο το προσωπικό της, παραμένοντας προσκολλημένη σε ετσιθελικές αποφάσεις, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πως με αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, γι' αυτό και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων της τράπεζας να παραμείνουν σε διαρκή εγρήγορση, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα